Öde strand, största teplantagen och okända jättevattenfall (Mnceba, Sydafrika, 12 januari, 2020)

Stranden nedanför lodgen är helt folktom.

När solen går upp över Mbotyi Mountain Bush Camp (www.mbotyimountainbushcamp.co.za) ser vi för första gången hur otroligt vackert det är i dagsljus. Solen kryper upp ur havet och det första röda skenet lyser på den klorofyllgröna skogen runt campen.

Efter en snabb frukost hoppar vi in i campens väl använda Toyota och skumpar ut på den ”väg” som leder ner till stranden. Havet är varmt, sanden vit och de enda övriga besökarna är ett gäng kossor som dåsar i ena änden av bukten.

Magwa Falls är vackra, höga och lättillgängliga.

Nästa punkt på sigthseeinglistan är teplantagen Magwa (www.magwaenterprisetea.co.za). Med sina 3 000 hektar är det södra halvklotets största teplantage. Tyvärr lider den delstatligt ägda plantagen av en hel del problem och enbart 1 500 hektar är produktiva. Många tvivlar på att den ens kommer att överleva.

I utkanten av plantagen finns också de imponerande 142 meter höga och lättillgängliga vattenfallen Magwa.

Ett av de vattenfall som störtar rakt ner i havet.

Det finns många häftiga vattenfall efter Wild Coast, men de flesta är helt omöjliga att nå utan långa och svåra vandringar. Det finns till och med ett par fall som mynnar rakt ner i havet, något som är tämligen unikt, det lär bara finnas 21 sådana fall i hela världen.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i 4x4, Djur och natur, Lodge, Mat och Dryck, Sol och bad, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *