Stadsglamping i budgetformat (Mnceba – St Lucia, Sydafrika, 13 januari, 2020)

Mbotyi är svårt att lämna.

Vi lämnar Mbotyi Mountain Bush Camp (www.mbotyimountainbushcamp.co.za) med lätt sorg i hjärtat. Det som skulle bli ett snabbt nattstopp på vägen har blivit två nätter, men nu är det dags att åka vidare till de allra nordligaste delarna av den sydafrikanska östkusten. Etappmålet heter St Lucia.

Lalanathi ligger precis vid havet.

Resan är knappt 60 mil och tar ungefär 8 timmar. De första 3 timmarna går på rätt krassliga vägar, medan resten är utmärkt väg.

Vi gör ett litet depåstopp på campingplatsen Lalanathi i (www.lalanathi.caravanparks.co.za) i Melville. Det är en stor fin camping som ligger bara 50 meter från havet och vi har fått den rekommenderad som ett bra nattstopp, men det är på tok för tidigt för att stanna för dagen, så färden går vidare.

Det gemensamma köket ligger precis vid poolen.

Vårt natthärbärge blir istället Monzi Safari Backpackers  (www.urbanglamping.co.za)  (ej att förväxla med deras tjusigare lodge utanför stan) på huvudgatan McKenzie i St Lucia. De har ett kul koncept där man bor i tält mitt i den lilla stan.

Det finns både lite större safaritält med eget badrum runt en av de två poolerna samt tvåmans kupoltält som står under ett enormt soltak på taket av en av byggnaderna.

Smart, billigt boende.

Att bo i tvåmanstälten kostar 460 rand per natt för två personer. Det finns ett stort, fint kök där du kan laga din mat och du får ett eget utrymme i kylen. Dusch och toa är delade, men allt är väldigt fräscht och det är en kul upplevelse att bo här. Glamping i budgetversion!

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Camping, Djur och natur, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *