Morgonsafari med strandbesök (St Lucia – Kosi Bay, Sydafrika, 14 januari, 2020)

Stranden vid Cape Vidal.

Efter lite inledande adminstrativt arbete som innefattade ett besök hos DHL-representanten i Mtubatuba kör vi in i nationalparken iSimangalizo (www.isimangaliso.com). Parken var för övrigt den första som fick status som World Heritage Site i Sydafrika. Här gäller konstigt nog inte vårt Wild card (www.wildcard.co.za) (som ska gälla för inträde i alla statliga nationalparker i Sydafrika och Swaziland) så vi får betala en liten slant för att köra upp till Cape Vidal och titta på den fina stranden tillsammans med rätt många andra besökare.

Bushbucken är normalt sett en ganska skygg antilop.

I Cape Vidal finns också en liten campingplats med både stugor och tältplatser där man kan boka in sig för från 280 rand per natt. Priserna går upp rejält under högsäsong.

Vårt besök blir snabbt, men trots det får vi se en hel del djur på vägen – elefanter, buffel, zebror, kudu, bushbuck, och de nästan överallt förekommande vårtsvinen står på safarimenyn den här dagen.

Casitas populära restaurang ligger vid poolen.

Efter lunch går färden (den tar runt tre timmar) mot Kosi Bay. På rekommendation åker till lodgen Casitas (www.kosibaycasitas.co.za ), där man pustar ut efter en tuff semesterperiod (sydafrikanernas sommarsemester är ju över jul/nyår). För en bungalow i enkel standard betalar två personer 600 rand per natt. De har också en bra restaurang som ligger vid kanten av den svalkande poolen.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Camping, Djur och natur, Lodge, Safari, Sol och bad, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *