Självhushåll på vingård och kulinarisk fest (Cape Town – Lamberts Bay, Sydafrika, 1/11, 2018)

Så här ser det ofta ut i Karoo. Vackra berg och helt öde.

Dags för ytterligare en liten tur från Cape Town. Denna gång är det Karoo som är målet. Men inspirerad av förra veckans besök i Lamberts Bay (www.lambertsbay.co.za) får den lilla tidigare fiskestaden tjäna som etappmål.

För att få lite omväxling lämnar jag huvudvägen N7 i Piketberg och sneddar in mot Elands Bay. Det visar sig att det är en väldigt vacker väg där man dessutom passerar ett antal märkliga insjöar. Med sandstränder och berg i bakgrunden ser landskapet ut som en blandning av Norrland och Skagen.

Lägenheterna på Kookfontein ligger precis bredvid vingården.

Natthärbärge blir det på en liten vingård – Kookfontein (www.kookfontein.com) – som ligger ungefär 5 km utanför Lamberts Bay. I ett gammalt stall har man byggt två väldigt fina och mycket bra utrustade lägenheter med utsikt över den lilla vingården. Lägenhet B är lite mindre och mysigare, medan lägenhet A har mest utsikt över vingården. Allt vaktas av den enorma, men vänliga, gårdvaren Luca. Vill du läsa mer om deras vin kan du göra det här: www.eastafternoon.com.

De vet hur man gör musslor på High Tide.

När vi installerat oss här och pratat om odling av Sauvignion Blanc med det trevliga värdparet Joos och Theunette styr vi in mot Lamberts Bay igen för middag på High Tide (www.hightiderestaurant.co.za) som redan förra veckan överraskade med fantastiskt kök. Kvällen var inte sämre. Bertina i köket gjorde musslor, bläckfisk, yellowtail och dagens line fish till en liten kulinarisk fest och eftersom det blev en lååång middag fanns det också plats över för en härlig chokladmousse…

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Djur och natur, Lantgård, Mat och Dryck, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *