Skrot, mat och kostymer i Cape Town

Veckan Tips – Vecka 17 – 2019

Det är inte svårt att hitta Pajamas & Jam, håll bara utkik efter helikoptern!

I raden av osannolika shopping- och matupplevelser kommer sydafrikanska Pajamas & Jam (www.pajamasandjam.com) ganska högt upp på listan. I ett industriområde i Strand utanför Cape Town kombinerar man en fullt fungerande skrothandel med härlig matservering, antikviteter och kostymuthyrning!

När man väl svängt av från huvudvägen N2 är det svårt att missa Pajamas & Jam. På taket står nämligen en jättelik helikopter som en gång i tiden kom in för skrotning, men som ägaren inte hade hjärta att sätta vinkelslipen i. Istället blev den ett omisskännligt kännetecken för skrothandeln.

Alla antikviteter som du ser på Pajamas & Jam är till salu.

När sedan en av döttrarna i familjen letade efter något att göra dök idén om ett café upp. När den idén hade satt sig insåg man också att man kunde använda alla de märkliga produkter som kommit in till skrothandeln, men som ställts åt sidan eftersom de var för speciella för att bara skrotas.

Resultatet är en härlig restaurang (som bara är öppen under dagarna) som är inredd med mycket speciella antikviteter. Du kan hitta gamla flygplanspropellrar, TV-kameror från den tid då Lennart Hyland var poppis och travar med gamla resväskor. Allt är till salu.

Publiken på Pajamas & Jam är blandad och cool.

Men inte bara miljön är spännande, man serverar också ganska enkel men alldeles utmärkt mat (tänk wraps, toasts, sallader, etc.) och fantastiska bakverk. Och trots att Pajamas & Jam ligger mitt i ett industriområde lockar man en cool publik.

Ska du vidare på maskerad kan du smita in i Wonderland Costumes som ligger längst till höger i skrotfirmans industrilokal. Här kan du hyra alla tänkbara kostymer – och några otänkbara…

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Antikviteter, Cape Town, Inredning, Mat och Dryck, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *