Snorkling med muräna (Bhanga Nek, Sydafrika, 17-18 januari, 2020)

Redo att snorkla, vågorna är rätt hyggliga trots att det är vindstilla.

Fredagen är avsatt för snorkling i nationalparken iSimangalizo (www.isimangaliso.com). Det är hett som i en ugn, vinden har dött ut nästan helt och det är lågvatten mitt på dagen. Med andra ord perfekt för snorkling med guiden Trevor på Kosi Bay Africa (www.kosibayafrica.co.za).

Vi inleder med att Oscar tar oss i sin palmbåt efter stranden på Lake One till det ställe där sanddynerna mellan havet och sjön är som lägst och vandringen över hyggligt enkel. När vi kommer ner till havet (stolpe 8-9) är vi i princip mitt framför ett litet, men väldigt läckert rev, som är fullt av fisk. Förutom massor av vackra småfiskar ser vi en stor kingfish, ett par rejäla papegojfiskar och en stor grönprickig muräna.

Trevor laddar för vandringen i en privat liten naturlig badtunna.

Vandringen tillbaka är stekande het, men lyckligtvis har marulaträdets frukter börjat mogna så vi kan läska oss med dem på vägen ner till båten. Där har Oscar använt tiden till att fånga några fiskar som ser ut som braxar och gjort en liten eld. Han serverar den grillade fisken på palmblad med lite citron och salt. Det är en av de läckraste luncher jag ätit på länge!

På lördagen är det om möjligt ännu varmare (över +40) och fuktigare än tidigare i veckan och det är svårt att göra något annat än att bada i havet (2 minuter från tältet) samt ligga i hängmattan med en kopp te eller ett glas vatten inom räckhåll…

Söndagen ägnas åt den åtta timmar långa återfärden till Sydafrikas huvudstad Pretoria och en rejäl punktering.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Camping, Djur och natur, Dykning, Mat och Dryck, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *