Unika restauranger på Bali – Del 3 – Masa Masa, Ketewel, Sanur

Veckans Tips, Vecka 9, 2024

Den snygga inredningen passar bra ihop med den spännande maten.

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva Masa Masa (www.linktr.ee/masamasabali)    (www.facebook.com/p/Masa-Masa-100083221816166/). Den läckert inredda restaurangen, som ligger ett stenkast från havet, är basen för verksamheten. Men här finns också två riktigt bra affärer och med jämna mellanrum arrangerar Masa Masa indonesiska musikkvällar med allt från jazz till traditionella danser.

På övervåningen finns även en lokal där de ordnar spännande utställningar.

I butikerna på Masa Masa hittar du hantverk och antikviteter av hög kvalitet.

I butikerna säljs batik av hög kvalitet samt antikviteter och en del andra genuina produkter som kan vara trevliga att ta med sig hem som minnen från Baliresan. Shopen har en egen hemsida (www.pithecanthropusbali.com) och de har också butiker i Ubud. Med hänsyn till kvaliteten är priserna förvånansvärt vettiga.

Som en parentes kan sägas att det inte råder någon brist på souvenirer på Bali, men 99 % av utbudet ser mer eller mindre identiskt ut från affär till affär och jag gissar att huvuddelen inte kommer från Bali. Mitt tips är att satsa på träsniderier (du kan exempelvis beställa egna skyltar), batik och smycken.

Cumi Salam Belimbing samt en liten flaska med Jamu..

Men åter till maten på Masa Masa, den liknar inget annat här på Bali. Basen är traditionell, men köket bjuder ofta på en oväntad twist.

En bra vägledning är att när de på Masa Masa upplyser om att maten är stark (hot) så är det inget utslag av skämtlynne. Är du inte van vid väldigt chilistark kryddning så skulle jag föreslå att du ber dem vara lite varsamma med chilistyrkan, om inte kommer du att behöva extra servetter för att torka pannan samt en stor karaff vatten.

En sådan kryddstark, men väldigt läcker, rätt är Cumi Salam Belimbing – bläckfisk i chilisås. Den kommer garanterat att få håret att växa ut om du är en smula tunn där uppe. Jag kan också rekommendera de läckra fiskkakorna, som inte är kryddstarka. Om du inte ätit maneter (!) förut så ska du absolut prova Jellyfish Jurak.

Nasi Sela Tenderloin.

Vill du hellre njuta av kyckling är Kari Kapitan ett bra tips. Traditionellt var det en rätt speciellt avsedd för kaptenen på en båt. Vill du ha något köttigare är Nasi Sela with Grilled Tenderloin ett säkert val.

Prova gärna den lokala hälsodrycken Jamu till maten. Min privata favorit är Lemongrass Ginger. Vågar du dig inte på Jamu finns det istället härliga juicer och mocktails. Som vanligt skulle jag föreslå att du skippar vinet, där har Bali en lång väg att vandra och du vinner inget på att vandra med dem på den än så länge obanade stigen. Håll dig till kall öl om du vill ha något med alkohol till maten.

Även Masa Masa är en rätt turistfri restaurang. Hit går framförallt de mer välbeställda lokala invånarna.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Antikviteter, Hantverk, Indonesien, Kläder, Mat och Dryck, Musik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *