Cyklonen som försvann (Albion, Mauritius, 24/12, 2018)

Dyningarna är ett av minnena av cyklonen…

…ett annat är översvämningar och bortspolade stränder.

Cykloner är opålitliga. Det visade cyklonen Cilidia när den på sin färd söderut drygt 200 km norr om Mauritius tog av till vänster ut i Indiska Oceanen och lämnade Mauritius i fred.

Det är nästan så att jag undrar om de senaste dagarnas intensiva varningar bara varit ett sätt för myndigheterna att testa beredskapen och samtidigt distrahera tankarna från julstressen. Om så var fallet har de lyckats bra.

Några små spår av cyklonen finns det dock här och där. För det första är dyningarna i havet legendariska och havsnivån högre än vanligt. Jättekul när man badar på skyddade ställen, mindre kul om man försöker göra det på oskyddade ställen och helt okul för en del av stränderna där massor av sand spolats ut i havet och träden nu står med exponerade rötter för att ett efter ett efter falla omkull.

Själva står vi inför ett mer praktiskt problem i den mindre skalan. Vad gör vi med konservburkarna med Imperial Halal Corned Mutton och Pilchards in Tomato Sauce som står staplade i skafferiet som en förberedelse inför mötet med århundradets cyklon? Kanske de kan utgöra ett exotiskt inslag på det tropiska julbordet?

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Djur och natur, Mauritius och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *