I väntan på cyklonen Cilidia 2.0 (Albion, Mauritius, 22/12, 2018)

Så här såg Cilidia ut vid sextiden i morse. Du ser Mauritius i nederkant av bilden just i trekanten av det vita.

För en stund sedan uppdaterade myndigheterna här på Mauritius sina prognoser om cyklonen Cilidia (de gör det var sjätte timme). Det verkar lyckligtvis som att cyklonen följer prognoserna och har vikt av österut en smula. Fortsätter den att följa prognoserna kommer centrum av cyklonen att passera 200 km öster om ön.

Blir det så drabbas vi inte av de våldsamma vindar på runt 300 km/tim, som man beräknar härjar i de värsta delarna av cyklonen. Istället räknar metereologerna med cirka 120 km/tim(33,33 meter/sekund) i byarna, vilket känns betydligt mer sansat, men fortfarande är över gränsen för orkan.

För att fördriva tiden tänkte jag ge lite tips om hur man njuter av Mauritius när man inte väntar på en cyklon. Låt oss börja med två bra restauranger.

Sunshine Fusion är anspråkslöst men serverar fantastik mat.

Bästa bläckfisksalladen.

topp av listan rent matmässigt hittills är den lilla Sunshine Fusion (du hittar dem på Facebook) i Poste Lafayette på nordöstra delen av Mauritius. Här har Anwar (efter många år i England) öppnat en lysande restaurang.

Låt dig inte luras av det anspråkslösa utseendet på serveringen, som ligger en meter från vägen. Anwer är kock/ägare/restaurangchef och lagar fantastisk mat för mycket vettiga pengar. Testa gärna bläckfisksalladen, som är den bästa jag ätit – och då har jag ändå tuggat mig igenom rätt många.

Anwer har också just byggt färdigt en uthyrningslägenhet med två sovrum på översta våningen i ett hus precis bakom restaurangen. Just nu tar han 2 200 rupees per natt för lägenheten och det är mycket prisvärt!

Falaise Rouge bjuder både på mat och miljö.

Om man till matupplevelsen fogar miljön så ligger Falaise Rouge (återigen får du leta efter dem på Facebook) i bukten Grand Port Bay på den sydöstra delen av ön mycket bra till.

Den ligger på en klippa precis vid kanten av havet med makalös utsikt över den blåa bukten. Är du här under en helg är det ganska enkelt att välja på menyn, då serverar Falaise Rouge en buffé med specialiteter från Mauritius och den får du inte missa!

Den fruktätande fladdermusen på Mauritius.

I samband med lunchen kan du också besöka det lilla naturreservatet La Vallée Ferney, som drivs av ägarna till restaurangen. I reservatet finns väldigt många av öns inhemska träd och växter.

Med lite tur kan du också få syn på öns enda rovfågel, en falk som numera är rätt ovanlig. Här finns också den stora, vackra, fruktätande fladdermus som bara finns på Mauritius.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Djur och natur, Lägenhet, Mat och Dryck, Mauritius och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *