En underskattad Nationalpark (Mountain Zebra National Park, Sydafrika, 7-8 januari, 2020)

Här har Cape Mountain Zebran sällskap av en Blesbok.

Mountain Zebra National Park (www.sanparks.org) har fått sitt namn av den speciella zebraart som heter Cape Mountain Zebra. Den är den minsta av alla zebravarianter och den har inga ränder på magen. I parken finns det runt 1 000 stycken av dem och det är den i särklass största populationen.

Parken är inte jättestor (29 000 hektar) med Sydafrikanska mått mätt, och är en av de mest underskattade i landet. För besökaren är det bara en fördel. Om du väljer att köra runt på egen hand är du helt ensam 99% av tiden och några trafikstockningar runt lejon eller andra rovdjur (något man lätt kan råka ut för i Krugerparken) är inte aktuella.

Det är gott om djur i parken, på den centrala högplatån infinner sig ibland lite Serengetikänsla med antiloper och zebror vart man än vänder blicken. Naturen är storslagen och varierad. För den som har en bra fyrhjulsdriven bil finns det också tre väldigt roliga off road-spår som komplement till de vanliga vägarna.

Campen är liten. Maten god och de organiserade safariturerna utmärkta. Vill du se den rätt ovanliga Ardwoolfen ska du nog satsa på en guidad tur sent på eftermiddagen.

Här följer ett litet bildgalleri från parken.

Bufflar är alltid spännande att studera och här kommer man väldigt nära dem.

Eland är världens största antilop och kan om det kniper hoppa över ett tre meter högt staket.

Jordekorrarna är små, men stora underhållare.

Gnuerna (eller Black Wildebeest som de heter här nere) går oftast i flock.

Den fjäderspänstiga Springbocken är en av de vackraste antiloperna.

Zebran som gett parken dess namn.

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i 4x4, Djur och natur, Safari, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *