Naturen exploderar efter skyfall (Mountain Zebra NP – Addo Elephant NP, Sydafrika, 9 januari, 2020)

Eftre ett skyfall bryter vattnet fram i varenda liten sänka.

Dags att byta nationalpark, från Mountain Zebra National Park till Addo Elephant National Park (www.sanparks.org).

För att avsluta i Mountain Zebra tog vi en mycket tidig morgontur efter gårdagens skyfall (vi verkar föra med oss regn, på en långtur i Karoo förra året kom vi samma dag som det regnade för första gången på 16 månader och här var det drygt ett år sedan de hade riktigt regn!).

Växligheten exploderar efter första skyfallet på över ett år.

Det var magiskt att köra på de ödsliga vildmarksspåren och se hur växterna fullkomligt exploderar efter regnet. Vissa blommor kommer från ingenting till full blom på ett dygn. Förutom fantastiska blommor hade vi också turen att se en av de noshörningar som finns i parken. Det är en hemlis att de finns där, så berätta det inte för någon annan…

Efter en del packningsbestyr styrde vi mot Addo Elephant National Park. Färden tar ungefär tre timmar om man kör i lugn mak – och det gjorde vi efter vår senaste däckexplosion.

En av de mer prominenta invånarna i Addo Elephant National Park. Han bor inte i Main Camp.

Addo är ju en stor och populär park och Main Camp (där majoriteten bor) har massor av olika typer av inkvarteringar. För ett par skulle jag rekommendera de relativt nybyggda ”Chalets”, som är mysigt inredda och har bra utsikt över den här delen av parken. Har finns också en bra restaurang, bensinmack och en väl utrustad affär med både mat och massor av hantverk.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i 4x4, Djur och natur, Lodge, Safari, Sydafrika och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.