Stora lejondagen (9/9, 2020, Manyeleti Game Park, Sydafrika)

Den stora gruppen lejon dök upp i skymningsljuset.

Idag blev det stora lejondagen. Fast egentligen började den redan sent i går kväll då vi fick kontakt med en stor flock som troligen bara var på genomresa till Sabi Sands (www.sabisandsgamereserve.com). Ljuset försvann dock snabbt och de var i rörelse hela tiden. Vi fick därför ingen närkontakt. När jag säger närkontakt menar jag mindre än tio meter, de här lejonen var nog 25-30 meter bort när de var som närmast.

Det heter ju en flock lejon, men det här var mer en hög…

Desto mer närkontakt blev denna morgon när vi var på väg ut för vår morgonpromenad i Manyeleti (www.manyeleti.com). Bara en kort bit utanför vår camp stötte vi på en stor flock lejon. Det är en grupp som brukar hålla sig i området och de är totalt 14 djur. Idag var de 13, den stora hane som brukar gå med flocken hade uppenbarligen affärer att ta hand om på annat håll.

Den här gruppen är välkänd för guiderna i vår camp Pungwe Safari Camp (www.pungwe.co.za), så lejonen var helt obekymrade över vår närvaro. Ofta är lejonkontakter rätt händelsefattig. De jagar på natten och på dagarna sover de mest hela tiden. Nu var det dock tidigt på morgonen och några av de unga hanarna lekte rätt våldsamma krigslekar. Kul att se, men vid ett par tillfällen hamnade hjärtat i halsgropen när de gjorde utfall och det var svårt att avgöra vem som var måltavla…

Elefanterna släcker törsten.

Under vandringen riktade vi in oss på de små sakerna i naturen – spår, myror, träd och buskar, etc, men vid avslutningen vid ett av vattenhålen blev det återigen elefantunderhållning. Till skillnad från lejonen hittar de alltid på grejer.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Djur och natur, Lodge, Safari, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *