Bowieutställningen i Europa igen

Veckans Tips, Vecka 45, 2015

David Bowie har sparat nästan allt som har anknytning till hans karriäroch inte bara scenkostymerna.

David Bowie har sparat nästan allt som har anknytning till hans karriäroch inte bara scenkostymerna.

Många av er har kanske lyssnat på David Bowie (www.davidbowie.com) under perioder. Då har ni säkert hört talas om en stora utställningen om honom som hade premiär på konst- och designmuséet Victoria and Albert Museum (www.vam.ac.uk) i London.

Utställningen blev en otrolig succé och den har därefter turnerat runt om i världen, nu senast var den i Australien. Nu är den dock tillbaka i Europa och den 11 december öppnar man portarna för utställningen på läckra Groniger Museum (www.groningermuseum.nl) i nederländska Groningen som ligger ett par timmar norr om Amsterdam.

Det mest fascinerande med utställningen är att Bowie sparat precis varenda pryl som har anknytning till hans karriär. Han startade att samla redan i tonåren och inte en grej har försvunnit på vägen.

Jag såg för en tid sedan Ho Chi Minh-museet i Hanoi (www.baotanghochiminh.vn), men trots stora ansträngningar att visa upp allt från hans liv är det inte i närheten av det som presteras kring Bowie – och jag säger det i positiv bemärkelse. I den påkostade utställningen finns förstås massor av scenkostymer och instrument, men också textutkast, omslagsidéer, bilder och självfallet musik.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Museum, Musik, Nederländerna, Utställningar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *