14 meter fritt fall och biltåg med lyxig sovhytt (Hopfgarten-Hamburg, 23-24/1)

Förmiddagen i österrikiska SkiWelt (www.skiwelt.at) bjöd på stundtals underbar snö. Det blev inte sämre av att jag åkte på ett par riktigt sköna Völkl Racetiger (www.voelkl.com) med perfekt grepp. Kombinationen gjorde mig rätt svettig och därför åkte jag direkt till äventyrsbadet i Wörgler (www.woerglerwasserwelt.at) som har en vattenrutschkana med dubbel loop!

Början på 14 meters fritt fall!

Jag är normalt sett inte så förtjust i vattenrutschbanor, men den här var jag helt enkelt tvungen att prova. Hela övningen börjar med att man ställs på en liten plattform i en plexiglastub som känns som en tidsmaskin i en 60-talsfilm, sedan rycks plattan undan och man faller fritt i 14 meter innan man åker in i de två looparna. Jag kan garantera att det känns i magen!

Vill du inte falla fritt kan du bada i en bassäng med stora vågor, simma i en träningsbassäng eller flyta fritt i en bassäng med 8 procents salthalt och undervattensmusik. Sen avslutar du lämpligtvis med en stund i någon av de 20-talet olika bastuar som erbjuds. Därefter gör man sitt bästa för att hålla sig vaken i bilen på vägen till biltåget i München som ligger en dryg timme från äventyrsbadet…

Det är panoramautsikt i dubbelhytterna, vilket uppenbarligen gläder dessa resenärer.

Biltåget från München till Hamburg var precis så odramatiskt som det ska vara, men jag fick tillfälle att prova på sovhytterna i en av Autozugs (www.dbautozug.de) dubbeldäckarvagnar. På nedre våningen finns mindre hytter som är helt perfekta för en person, men där det går att få in två som är väldigt bra vänner. Ovanför ligger mycket lyxiga dubbelhytter med egen toa och dusch. Jag sov på undervåningen och vaknad helt utvilad vid 7-tiden och fick som vanligt en utmärkt frukost innan tåget kom  in på stationen i Hamburg strax efter 8.

Jag ska förresten passa på att förmedla ett tips från en av Tripants läsare. För den som ligger i överslafen i en vanlig trebädds sovkupé på biltåget är det en god idé att identifiera nödbromsen, strax intill sängen däruppe. Följande inträffade nämligen för nämnda läsare av denna blogg: Efter nattlig kiss-sejour i nersläckt läge, på väg tillbaka, passeras lång tunnel. I trevandet efter lämpligt handtag för uppsvinget hittas … just det, nödbromshandtaget. Tåget blev en halvtimma försenat till Hamburg efter att ha blivit stående mitt i natten, mitt i alperna, mitt i en tunnel. Passageraren kallades därefter muntert för Der Schwedishe Notbremse

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Biltågsresor, Österrike, Skidåkning, Sol och bad, Tyskland och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *