Hyr hus på Sri Lanka och se undervattensbilder på Konserthuset

Veckans Tips, Vecka 5, 2013

Den här veckan ska vi titta lite närmare på hur man kan bo på den härliga ön Sri Lanka och tipsa om en chans att se National Geographic-fotografen Brian Skerrys fantastiska undervattensbilder i jätteformat i Stockholm.

Solnedgång vid sandstrand med palmer i Galle i södra Sri Lanka.

Solnedgång vid Galle i södra Sri Lanka.

Men vi börjar på Sri Lanka (www.srilanka.travel), som är en fantastisk ö söder om Indien. Efter att inbördeskriget upphört har också turisterna börjat återvända på allvar. Än så länge är det dock betydligt lugnare än på många andra populära asiatiska destinationer. Om man bortser från väldigt trevliga människor och juste mat så gillar jag den stora geografiska variationen. Här finns härliga stränder, men förbluffande nära dem reser sig imponerande gröna berg med böljande plantager.

En sak att tänka på när du planerar en Sri Lanka-resa är vädret eftersom det är varierar beroende på var i landet man befinner sig.  Under perioden oktober-mars/april är väst- och sydkusten bäst. 
Övriga tider på året året passar östkusten bättre. 
I de centrala delarna runt Kandy fungerar nästan vilken del av året som helst.

Som ni säkert vet vi det här laget så tycker jag reseupplevelsen ofta blir bättre om man bor i hus och har en chans att få lite kontakt med de som lever där på heltid. På Sri Lanka finns det rätt gott om hus att hyra.  Många hus ägs av utlänningar och används för deras semestrar. Resten av tiden hyrs de ut via olika förmedlingar. Priser och service varierar naturligtvis, men det går att finna riktiga pärlor. Ofta finns det både husa och kock i husen.

När jag snokat runt på nätet har jag hittat några ställen som jag tycker verkar spännande.

På Sri Lankas sydkust i närheten av staden Tangalle finns ett hus - Little Tamarind (www.littletamarind.com) - som är lämpligt för ett par. På sydkusten i närheten av staden Tangalle (som var väldigt utsatt under tsunamin) finns ett  hus – Little Tamarind (www.littletamarind.com) – som är lämpligt för ett par. Det är inte stort men ser väldigt mysigt ut och det är bara 3 minuters promenad till den kritvita stranden. Att hyra Little Tamarind kostar under 3 000 kronor i veckan.

Taprobane Island är en hel liten ö alldeles för dig själv! Det är Sri Lankas enda privatägda ö och den ligger i närheten av Weligama.Vill du istället slå på riktigt, riktigt stort är Taprobane Island (www.taprobaneisland.com) ett alternativ. Här får du en hel liten ö alldeles för dig själv! Det är Sri Lankas enda privatägda ö och den ligger i närheten av Weligama på sydkusten och här finns allt du kan tänka dig inklusive en pool med bleeding edge. Tio  personer kan bo i de fem sovrummen. Fem personer inklusive en kock jobbar här, men man vill ha drygt 1 600 USD per natt

Riverview House i Ambalangoda på västkusten ligger någon kilometer in i landet i mangroveskogen vid stranden av floden Madu GangaMer sansat är Riverview House (www.theriverviewhouse.com) i Ambalangoda på västkusten. Det ligger någon kilometer in i landet i mangroveskogen vid stranden av floden Madu Ganga. Här finns tre fantastiska rum och en 15 meters  pool. Mellan 300 och 400 USD per natt kostar det att hyra hela detta otroligt vackra hus. Självfallet finns det personal och en kock.

Aberdeen Range Holiday Home ligger i Kithulgala ett par mil söder om KandyVill du ge dig upp i bergen kan du hyra Aberdeen Range Holiday Home som ligger i Kithulgala ett par mil söder om Kandy. Huset är rätt enkelt, men läget är fantastiskt. Det är högt uppe i bergen och utsikten är mot det drygt 100 meter höga Aberdeen Waterfall. För tre stora sovrum betalar man runt 700:- per natt. Då ingår också en kock som lagar all mat om du bara köper råvarorna.

Här är några förmedlingar som hyr ut villor på Sri Lanka:

Havssköldpadda under vattenSlutligen vill jag ge ett litet tips till dig som är intresserad av natur i allmänhet och dykning i synnerhet. Den 12 februari kommer National Geographic-fotografen Brian Skerry till Stockholm. Han kommer att visa sina helt fantastiska bilder på Konserthuset (www.konserthuset.se). Klicka här för mer info om evenemanget.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Djur och natur, Dykning, Hus, Sol och bad, Sri Lanka, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Hyr hus på Sri Lanka och se undervattensbilder på Konserthuset

 1. Leif Ivan Ohlson skriver:

  Hej,
  har bott några nätter på Little Tamarind i Tangalle – mycket prisvärt.

  http://leifandfahmy.bestofsrilanka.se/#post76
  Hälsningar,

  Leif

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *