Besök Europas högsta byggnad, bo på lyxig pråm i London eller kör superbil till Monaco

Veckans Tips, Vecka 6, 2013

Den här veckan tänkte jag att vi ska hälsa på i London där pundet just nu dalat ner till under 10:-. Det gör det något mer finansiellt uthålligt att vistas i den rätt dyra brittiska huvudstaden. Vi ska hälsa på i västeuropas högsta utkikstorn, gästa en pråm som blivit hotell och berätta om ett rally för superbilar.

The Shard reser sig högt över allt annat i London.

The Shard reser sig högt över allt annat i London.

Men låt oss börja i The Shard (www.the-shard.com). Det är västeuropas högsta byggnad och den har ett observationsdäck som öppnade för några dagar sedan. I den 310 meter höga konformade byggnaden håller man också på att bygga klart ett Shangri-La Hotell (www.shangri-la.com) på våningarna 34-52 och ett gäng restauranger. Vill du kika på utsikten bör du boka biljett och tid via internet på (www.theviewfromtheshard.com). Ett besök för att titta på utsikten från 68:e våningen kostar 25 pund för vuxna och 19 pund för de som är under 16 år.

Sviten på husbåten är 60 kvm stor

Sviten Normandie är hela 60 kvadratmeter stor.

I väntan på att Shangri-La blir klart skulle jag vilja tipsa om ett betydligt lägre boende i närheten. Det är en ombyggd kolpråm som ligger i St Katherines Dock (www.chicretreats.com) någon minut från Tower Bridge (www.towerbridge.org.uk). Lägre än så är det svårt att komma om man inte ska övernatta under vatten. På den 42 meter långa pråmen har ägarinnan Florence inrett tre mycket eleganta rum, ett rejält kök och två stora vardagsrum. Alltihop ser extremt läckert ut och rummen kostar från 300 pund natten inklusive lyxig frukost som kan ätas på däck när det är fint väder.

En röd Aston Martin Rapide S.

Om du har en Aston Martin Rapide S kan du köra tillsammans med ett gäng likasinnade till Monaco.

Eftersom den här veckan har blivit en smula lyxigare än vad som är normalt på www.tripant.com tänker jag fortsätta i samma anda. I slutet av maj finns det nämligen en chans för dig som äger en ”super car” (snabb, snygg och dyr bil) att delta i ett arrangemang som kallas The Run to Monaco (www.therunto.com). I det kör du under några dagar tillsammans med 29 likasinnade till Monaco och F1-deltävlingen Monacos Grand Prix (www.formula1monaco.com) och spenderar sedan helgen där. Har du en Ferrari (www.ferrari.com), Aston Martin (www.astonmartin.com), Lamborghini (www.lamborghini.com) eller något liknande och en oroande mängd pengar över är det bara att slå till:) Vill du endast köpa biljetter till F1-tävlingarna kan du gå till (www.monaco-grand-prix.com).

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Båt, Bil- och taxiresor, Hotell, London, Monaco, Motorsport, Storbritannien och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Besök Europas högsta byggnad, bo på lyxig pråm i London eller kör superbil till Monaco

  1. Anders skriver:

    Jag hade totalt missat The Shard, vilken cool byggnad!! Göteborg kopierade ju London-Eye, så det kanske är läge att bygga en mindre variant av The Shard i Götet också. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *