Kossor i skidbacken och trummande festival (Lenzerheide, Schweiz – 1/3)

Den här kon finns av okänd anledning i skidområdet Lenzerheide och har inget att göra med uttalet av staden Chur.

Första dagen i Chur (som uttalas som ko i pluralis, det vill säga kor) tog vi det ganska lugnt, rapporterna sa att det molniga morgonvädret skulle klarna upp och därför väntade vi till lunch med att ge oss ut i backarna. Ett lyckats drag, på eftermiddagen var vädret osannolikt fint och denna första dag valde vi att åka i Lenzerheide (www.lenzerheide.com). Det är inget jätteområde med schweiziska mått mätt, här finns 35 liftar och 155 kilometer pistade nerfarter, men det räckte väldigt väl för en första eftermiddag och är utmärkt för familjer där nivån är lite varierad. Här finns allt från de snällaste barnbackar till riktiga tävlingsbackar och finalen i den alpina världscupen kommer att gå här i mitten av mars.

Vi bor i en liten by utanför Chur som heter Domat/Ems (www.domat-ems.ch). Det jätteläckra huset har vi fått tag i via homeexchange (www.homeexchange.com). Familjen som bor här i vanliga fall är just nu på Nya Zeeland och undgick med en marginal på 20 minuter att hamna mitt i jordbävningen i Christchurch!

Häftigt festivaltrummande utanför banken i Domat/Ems.

Jordbävningsvarning var det också på stan i Domat/Ems där man just nu har en festival som tycks gå ut på att man ska klä ut sig i färgglada kläder och gå omkring i grupper och slå så hårt man kan på stora trummor. Än så länge har vi inte lyckats klura ut varför, men min gissning är att man vill driva bort vintern eller något liknande.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Hus, Schweiz, Skidåkning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Kossor i skidbacken och trummande festival (Lenzerheide, Schweiz – 1/3)

  1. Emilia Costoulas skriver:

    Men det vet du väl, att det är karneval veckan innan fastan inleds i alla katolska och ortodoxa länder?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *