Snabb förflyttning till sommarväder med wifi på planet (Arlanda – Aten – Aegina, Grekland, 1/4 2013)

På väg ner till den härliga grekiska ön Aegina fick jag chansen att prova SAS internetuppkoppling med wifi ombord på planet.

Om jag inte minns helt fel så blev internet ombord på SAS (www.sas.se) flygplan verklighet redan kring jul 2011, men trots det har jag inte lyckats prova det förrän nu. Det har berott på:

  • A. Att det har funnits på relativt få plan.
  • B. Att det inte funkat när jag befunnit mig på ett plan som haft wifi.

wifi-onboard-1_new_mediumPå lördagens flygning till Aten fungerade det dock som tänkt och jag måste erkänna att det var en allt igenom positiv upplevelse. När trådlöst wifi ombord på SAS-planen lanserades var det gratis för alla. Numera är det gratis för de som flyger business class (som ju för övrigt försvinner i Europa 9 juni) eller economy extra. För oss andra kostar det 89:- eller 2 500 eurobonuspoäng (att använda poäng är en rätt dålig affär om du frågar mig). I ärlighetens namn tycker jag det är bra att SAS tar betalt. Det gör ju nämligen att jag, som betalar  en relativt blygsam slant, får en uppkoppling som inte delas med horder av tonåringar och småbarn. Ni kan ju själva räkna ut vad som händer med en uppkoppling som delas med 100 personer som spelar onlinespel. Om ni mot förmodan inte kan räkna ut det kan ni fråga någon som har flugit Norwegian (www.norwegian.com) där wifi är gratis.

Måste också passa på att ge SAS lite credd. Sedan bolagets nära döden-upplevelse i november tycker jag faktiskt att man skärpt sig rejält. Det är inte så att jag kan peka på något konkret utan mer att det är en bättre känsla när man kliver ombord – kanske alla inblandade parter har insett att det gäller att ta krafttag för att få behålla passagerarna och få SAS att överleva?

Terassen till The Edge på Aegina i Grekland.

Det känns inte som någon stor uppoffring att byta ut minusgrader i Stockholm mot +23 på terassen till The Edge på Aegina.

Min flight till Aten gick helt prickfritt och väldigt snabbt när jag kunde fördriva tiden med att göra en massa tråkiga måstegrejer via nätet. Landning skedde strax innan utlovad tid, sedan följde en smidig en timmes busstransfer för 5 Euro med buss X96 till hamnen i Pireus och därefter färja ut till Aegina för drygt 10 Euro. På kajen i Aegina mötte biluthyraren George på M.G Rent a Car (+30-694-453 52 58) med en liten bil som kostar 175 Euro för 7 dagar. Det märks på priserna att det är tuffa tider här nere. 10 minuter senare kunde jag svänga in utan för The Edge som är ett av de finaste husen på ön, klicka här så kan du läsa mer om det och om hur du gör för att hyra det själv:)

Lite smolk i glädjebägaren var det att ett par samarbetade personer (en drog till sig uppmärksamheten och den andra smet iväg med väskan) lyckades lägga rabarber på en resväska i hamnen i Pireus. Med andra ord är det läge att börja se upp lite även i Grekland som traditionellt sett varit rätt befriat från turiststölder.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Båtresor, Bussresor, Flygresor, Grekland, Hus och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *