Hippt hostel i Bangkok, köttbullshotell på Sri Lanka och kines med kö i New York

(Veckans Tips, vecka 15, 2013)

Den här veckan ska jag berätta Bangkoks hippaste hostel, ett svenskdrivet guest house på Sri Lanka och en prisvärd krog i New York som blivit så poppis att de serverar gratis öl medan du väntar på bord.

Låt oss börja i Bangkok som många svenska besökare i Thailand tyvärr hoppar över i sin  jakt på direktflyg till sol och bad. Det är en fantastiskt kul stad att spendera några dagar i och funkar för alla från backpackande ungdomar med minibudget till stadgade barnfamiljer med höga anspråk.

At Hua Lampong i Bangkok.

Rummen på Hua Lampong är inte stora, men billiga.

Detta boendetips riktar sig kanske främst till de förstnämnda, men även du som gillar att få mycket för pengarna kan ha glädje av det. At Hua Lamphong   (www.athualamphong.hostel.com) anses som ett hippt hostel av de som förstår sig på det. Jag har inte varit där så jag kan inte bedöma just detta. Däremot kan jag konstatera att läget är suveränt. Det ligger 10 steg från den stora järnvägsstationen Hua Lampong Station (väldigt smidigt om du ska ta ett tidigt morgontåg) och alldeles intill en station på Bangkoks tunnelbana MRT (www.bangkokmetro.co.th). Till flygplatsen (www.suvarnabhumiairport.com) tar det bara 30-40 minuter. Fri Wi-Fi hittar du i lobbyn och för billigaste sängen i sexmans gemensamt rum (dorm) betalar du 360 bath (cirka 80:-). För det de kallar ett ”Deluxe” dubbelrum får du slanta upp 1160 bath (drygt 250:-).

Guest House Meatball Alley i Negombo.

Ett par av rummen på Meatball Alley ligger precis intill poolen.

Ett annat asiatiskt ställe att bo på är ett litet guest house på Sri Lanka med det något otypiska namnet Villa Meatball Alley (www.meatballalley.com). Namnet kommer från det faktum att hotellet drivs av det svenska paret Eva och Kjell Bill som själva bor på övervåningen i hotellet, som bara har  fem rum. Meatball Alley ligger i Negombo 20 minuter från flygplatsen och ett par minuter från havet. Rumspriserna inklusive härlig frukost ligger på 2 500-6 000 (125-300:-) rupier inklusive frukost beroende på vilket rum man väljer. Nu har de precis stängt för säsongen, men i oktober slår de upp portarna igen.

Mycket smak är det på Mission Chinese Food i New York.

Mycket smak är det på Mission Chinese Food.

Sista tipset har också asiatisk anknytning, men tar oss till New York där krogen Mission Chinese Food (www.missionchinesefood.com) på Orchard Street (det finns även en systerkrog i San Francisco) har blivit rysligt poppis för sin härliga starkt kryddade kinesiska mat till häpnadsväckande bra priser. Några få bord går att boka en vecka i förväg och ofta är kön för de andra borden två timmar. Du kan välja på ta drink på något annat hak och att låta Mission Chinese ringa upp när det är dags att sätta sig till bords eller att hänga kvar och dricka gratis öl i plastmugg under väntetiden…

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bangkok, Hotell, Mat och Dryck, New York, San Francisco, Sri Lanka, Thailand, USA och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *