Husvagnshotell i Berlin, slow food i Toscana och matmässa i Genua

Veckans Tips, Vecka 16, 2013

Du som aldrig någonsin kommit på tanken att bo i en husvagn tycker jag ska prova det i Berlin – inomhus. I Toscana finns en terass med makalös utsikt och fantastisk mat. För dig som är riktigt matintresserad kan det vara idé att åka till mässan Slow Fish i Genua. Det är mina tips denna vecka.

Vill du bo på ett fullständigt annorlunda sätt när du hälsar på i den tyska huvudstaden Berlin kan du välja HüttenPalast (www.huettenpalast.de) i stadsdelen Neukölln, som blir trendigare för var dag som går. Hotellet liknar inte något annat jag stött på.

I Neukölln i Berlin kan man bo i husvagn under tak.

Ett civiliserat sätt att bo i husvagn.

Basen är en nedlagd dammsugarfabrik och i de gamla fabrikslokalerna har man bland annat ställt in ett antal husvagnar och byggt några stugorSilke Lorenzen och Sarah Vollmer som driver verksamheten har också några ”vanliga” rum och ett café där de serverar mat med tonvikt på det vegetariska. På den gamla fabriksgården odlas en del av råvarorna till maten och här kan man även koppla av när vädret är på rätt humör. Två personer som väljer att bo i husvagn eller stuga betalar 65 Euro per natt inklusive croissant och kaffe på morgonen. Väljer du dubbelrum går det upp till 85 Euro.

Antica Fattoria del Grottaione ligger i Montenero d'Orcia.

God mat och bra utsikt är en utmärkt kombination.

Nu går vi också in i den absolut finaste årstiden i mitt favoritland Italien och jag kan därför inte låta bli att berätta om en restaurang som heter Antica Fattoria del Grottaione (www.anticafattoriadelgrottaione.it) och ligger i Montenero d’Orcia i de sydligare delarna av Toscana. Restaurangen drivs av ett mamma-son-team där mamma står i köket och sonen ser till att det funkar i matsalen. Slow Food är devisen här och de producerar häpnadsväckande mat som du helst ska se till att avnjuta i vackert väder på deras makalösa terass med lååångsträckt utsikt över omgivningarna.

Slow Fish i Genua.

Mässa för långsam fisk.

För dig som är riktigt matintresserad kan jag till sist tipsa om matmässan Slow Fish (www.slowfish.slowfood.it) som hålls i Genua 9-12 maj. Har finns utställare med  produkter som är fina fisken och en hel trave internationella kockar som varje dag visar sin matlagning för max 25 förhandsanmälda. Självfallet bjuds det även på en och annan rätt intressant middag.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Berlin, Camping, Hotell, Italien, Mat och Dryck, Stuga, Tyskland och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *