350 km på extremt små vägar (30/4, 2021, Graaf-Reinet – Sterkstroom, Sydafrika)

Ett av sällskapsrummen, kolla de vackra små fönstren på båda sidor om öppna spisen.

Jag vaknar till en jättelik frukost på Wheatlands Country House (www.wheatlands.co.za) och gör ytterligare en runda i huset för att kika på alla härliga arkitektoniska detaljer.

Det finns hur mycket som helst att upptäcka, men till sist är jag tvungen att slita mig för att hinna med dagens etapp. Ett återbesök står dock högt upp på att göra-listan.

En av de större vägarna…

Jag ska bara köra ungefär 300 km, men har bestämt mig för att enbart köra småvägar. När vi pratar om småvägar här nere är det vägar som knappt finns i Europa längre. På sina ställen är det bara två hjulspår man följer och här och där måste man öppna boskapsgrindar. Eftersom det regnat rätt mycket är det också rejält lerigt på sina ställen. Medelhastigheten landar på knappt 50 km/tim.

Här uppe ligger Mountain Zebra NP.

Höjdpunkterna på etappen är R337 från Pearston till Cradock med snö på en av bergstopparna, (vägen passerar precis nedanför Mountain Zebra National Park och jag tycker det är en av de finaste parkerna i Sydafrika) samt R344 mellan Tarkastad och Sterkstroom (där det är miltals mellan gårdarna och väldigt många är övergivna och förfallna).

På gräsmattan framför Stagger Inn brukar dovhjortarna beta.

Trots en enorm mängd potthål, sylvassa stenar och djup lervälling kommer jag utan missöden fram till Stagger Inn som jag hittat på den underbara boendesajten Lekkeslaap (www.lekkeslaap.co.za) där man kan hitta de mest häpnadsväckande ställen att bo på. Stagger Inn används mest för jaktgäster, men den här iskalla kvällen är jag ensam. Jag blir väl omhändertagen och får en middag av samma storlek som den de brukar servera till uthungrade sydafrikanska jägare. Det syns knappt att jag rört fatet när jag är klar.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i 4x4, Arkitektur, Bed&Breakfast, Bil- och taxiresor, Djur och natur, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *