Blixthalkan som försvann och Zlatan på plats i Åre (Stockholm-Åre 23/12, 2011)

I morse satte vi oss i bilen  för att åka upp till Åre där Zlatan sedan några dagar är på plats. Det fanns dock hinder, redan för ett par dagar sedan började kvällspressen hetsa om att dagen före julafton skulle bli en trafikkatastrof då alla skulle ut i sina bilar samtidigt som stora delar av landet norr om Stockholm skulle vara täckt av livsfarlig blankis. De var ihärdigt uppbackade av SMHI (www.smhi.se) som utfärdade en Klass 1-varning för väglaget.

På vår väg till Åre valde vi därför den längre (och tråkigare) vägen via Sundsvall (det är 65 mil jämför med 60 mil om man kör inlandsvägen via Bollnäs och Järvsö). Vår grundidé var – ju större väg desto bättre väghållning.

Första stoppet blev Hudiksvall där vi tankade både bilen och magarna på värdshuset Glada Hudik (www.vardshusetgladahudik.se). De åstadkom faktiskt en helt godkänd helstekt fläskfilé för 75 kronor. När vi satte oss i bilen igen tilltog rapporterna om halkan på radion och det var med stor spänning vi närmade oss Östersund där epicentrum för denna naturkatastrof skulle utspela sig. Döm om vår totala förvåning när vi åkte förbi Östersund utan tillstymmelse till blixthalka. Jag provbromsade med jämna mellanrum och visst var det lite halt här och där, men katastrofen var väldigt långt borta. Dessutom hade rapporterna skrämt bort de flesta bilister, så det var rätt glest på vägarna.

Här bor Zlatan. Foto: Nina Dreyer-Hensley

När vi svängde in i Åre (www.are360.com) kom vi snabbt i kontakt med ryktet om att den inte helt okände fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic (precis som förra julen) har intagit Åre. Nu bor han (och familjen får man väl förmoda) i den villa som ägs av norrmannen Petter Stordalen och som kallas The Villa. Huset ligger alldeles intill Åres exklusivaste hotell – Copperhill Mountain Lodge (www.copperhill.se) som också ägs av Stordalen. Att bygga Copperhill kostade nära en miljard, projektet gick sedan i konkurs och det köptes av Stordalen för en bråkdel av byggkostnaden.

Här sover Zlatan. Foto: Gösta Fries

Att hyra The Villa, som är ungefär 700 kvadrat stor och lär rymma runt 15 nattgäster, kostar mellan 200 000 och 400 000 kronor i veckan. I går sågs Zlatan käka på Restaurang Supper (www.supper.nu/are/) på Parkvägen… Zlatans förra Årevistelse slutade för övrigt med att han fick rejäla böter av sin klubb Milan (www.acmilan.com) eftersom han hade kört snöskoter – och sånt får fotbollsproffs absolut inte syssla med.

Är du intresserad av Zlatan kan jag förresten rekommendera boken ”Jag är Zlatan” som han skrivit tillsammans med David Lagercrantz. Jag läste ut boken för ett par dagar sedan efter att ha sträckläst den. Även om jag inte är särskilt fotbollsintresserad gillade jag boken skarpt. Jag lärde mig väldigt mycket om hur proffsfotbollen fungerar och vad som krävs för att komma till toppen. På köpet fick jag en betydligt mer mångfacetterad bild av Zlatan än den som vi matas med i teve och tidningar. Köp boken genom att klicka här!

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Fotboll, Hus, Skidåkning, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *