WiFi och mobil på SAS-plan och ny billig transport till Arlanda

Veckans Tips – Vecka 51, 2011

Den här veckan ska vi ägna oss uteslutande åt flyganknutna tips. Först det glädjande beskedet att även SAS (www.sas.se) tar steget in i den trådlösa världen, det vill säga börjar utrusta sina plan med trådlösa nätverk för såväl internet som GSM telefoni.

Snart kan du köra internet ombord på vissa SAS-plan.

Det är bolagets Boeing 737-800 (www.boeing.com) som först ska få de nya systemen. Allra först ut var inrikesflyget i Norge, sedan kommer turen till de plan som går från Oslo, Stockholm, Paris och Frankfurt samt andra städer i Europa. I en senare fas ska det bli Wifi på alla kortlinjer och även på de interkontinentala linjerna.

Internet är det som kommer att funka först, GSM-delen med både SMS och röstsamtal kommer igång senare under 2012. Till en början kommer tjänsten också att vara helt gratis. Läs mer om SASWiFi genom att klicka här!

När du sitter där uppe i skyn med din smarta mobiltelefon och det trådlösa nätverket kan du förresten passa på att ladda ner appen ”SAS Crew Guide” (www.flysas.com/crewguide) . Det är koncentrerade och aktuella guider som bygger på tips från SAS-besättningarna och de är faktiskt riktigt bra. Än så länge finns London, New York och Chicago, men bland annat Bangkok och Shanghai lär vara på gång.

SuperShuttle är ett nytt sätt att ta sig till Arlanda.

Sist, men inte minst, vill jag slå ett slag för ett nytt sätt att ta sig till Arlanda. Det är SuperShuttle (www.supershuttle.se) som nu kommit till Sverige. Konceptet, som utvecklades i Kalifornien i början  av 80-talet, är enkelt. Du blir upplockad hemma, men delar bil (eller snarare minibuss) med upp till 7 andra passagerare. Det tar givetvis lite mer tid än att åka i egen taxi, men i gengäld är du lite snällare mot såväl miljön som plånboken. Priset varierar en smula beroende på var du bor, men för mig som bor i innerstan kostar en enkelresa till Arlanda 240:-, det är ett svårslaget pris!

Än så länge kan du åka till och från Stockholms innerstad, Danderyd, Järfälla, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby, Lidingö samt Stockholms Västerort: Alvik, Bromma, Hässelby,  Jakobsberg, Kallhäll, Kista, Spånga, Rinkeby, Tensta och Vällingby. Planen är dock att bygga ut detta i lagom takt. Eftersom det är Flygbussarna (www.flygbussarna.se) som driver SuperShuttle tror jag också vi kan vara rätt säkra på att det här är något som kommit för att stanna.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Flygresor, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *