Marknad med hippiestuk (El Bolson, Argentina, 27/12, 2014)

Det är något motvilligt dags att lämna det fantastiska hus i Llao Llao som jag bott i den senaste veckan. Motvilligheten, kombinerad med en sen kväll med asado med nyblivna argentinska vänner och ett antal flaskor läckert rödvin från två olika vingårdar, en i det välkända distriktet Mendosa och en liten exklusiv gård på mycket hög höjd i Rio Negro, gör att avfärden går lite trögare än önskat…

Efter en hel del pysslande är det dock dags att ställa i GPS:en i den pyttelilla Renault Clio (www.renault.se) jag hyrt via hyrbilsförmedlaren Holiday Autos (www.holidayautos.com). Etappmålet för dagen är den lilla staden El Bolson som ligger ungefär 13 mil söder om Bariloche. Hur vägen dit är? Jo, både välasfalterad, slingrande och vacker. Det skulle vara en fröjd att köra en del av vägarna när nere en lagom potent öppen sportbil eller motorcykel, om man är mer lagd åt det hållet.

Poolen på Kume Kintu Cabanas.

Poolen på Kume Kintu Cabanas.

Väl framme i El Bolson blir det en tur till turistbyrån för att luska något vettigt ställe att bo på. Högst upp på listan hamnar La Cabanas Montana (www.montana.com.ar), men där är det tyvärr fullt, så jag kör tvärs över vägen till Kume Kintu Cabanas (www.kumekintu.com.ar) där det finns ett hus kvar. Inte lika mysigt som konkurrenten, men helt ok med uppvärmd pool, får och höns i trädgården och 1450 pesos per natt för ett hus som tar upp till 4 personer.

De tovade hattarna skulle göra succé på vilken svensk  hemslöjdsmarknad som helst.

De tovade hattarna skulle göra succé på vilken svensk hemslöjdsmarknad som helst.

Efter incheckningen bär det av ner till marknaden som hålls tisdag, torsdag, lördag och söndag. Här säljer massor av lokala hantverkare sina alster. Både produkterna och försäljarna bär rätt mycket spår av de gamla hippieinfluenserna i staden. Rastaflätfrekvensen är hög och de som blivit för gamla för att springa barfota, banka på trummor och röka örter har sadlat om till att göra tovade hattar.

Vad vore en hippiestad utan oregelbundet och förvirrat trummande?

Vad vore en hippiestad utan oregelbundet och förvirrat trummande?

I El Bolson ska det också finnas en hel del bra vegetarisk mat, som omväxling till den gedigna köttdieten i Argentina, men jag lyckas olyckligtvis pricka in ett ställe där det är hamburgare och pizza som gäller. I morgon ska jag försöka göra reasearchen lite bättre.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Argentina, Bil- och taxiresor, Marknader, Stuga och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *