Ödslig huvudstad (3/9, 2020, Victoria West – Pretoria, Sydafrika)

Huvudgatan i Victoria West.

Efter att ha skrapat isen av rutorna på min VW Amarok utan för guest houset Melton Wold Guest House (www.meltonwold.co.za) kör jag den korta biten in till Victoria West, som är en charmig liten stad där man skulle kunna spela in en Västernfilm vilken dag som helst.

Jag väljer sedan den norra vägen via diamantstaden Kimberley för nästa etapp av resan mot nationalparken Manyeleti (www.manyeleti.com) via Pretoria. Vägvalet är nästan exakt lika långt i avstånd räknat, men resan tar betydligt längre tid, eftersom vägen går rakt igenom några stora städer på vägen.

Rödbetsfalaffel på Lexi´s.

Pretoria just nu är en märklig upplevelse, trots att reglerna för att bromsa Covid-19 har luckrats upp rejält är centrum väldigt öde. Många restauranger är stängda, men det gör också att jag gör en ny trevlig bekantskap. Lexi´s (www.lexiseatery.com) i Hazelwood bjuder bara på vegetarisk mat – och väldigt god sådan.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bed&Breakfast, Bil- och taxiresor, Pretoria, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *