Okänd nationalpark (5/9, 2020 Pretoria – Manyeleti, Krugerparken, Sydafrika)

Old Olive Tree Camp är mysig och väldigt prisvärd. Dessutom ligger den bara fem minuter från gaten till nationalparken.

Från Pretoria till nationalparken Manyeleti (www.manyeleti.com) är det ”bara” 50 mil, men kvaliteten på vägarna är mycket ojämn, lägg sedan på något matstopp och lite shopping så tar det en hel dag.

Eftersom min bokning i parken börjar på söndagen så tillbringar jag natten på tältlodgen Wild Olive Tree Camp (www.wildolivetreecamp.co.za), som ligger precis utanför gaten till parken. Precis innan solen går ner tar jag en promenad till ett utkikstorn lodgen har och där kan jag höra lejonen ryta inne i parken!

Manyelti ligger mellan de exklusiva områdena Sabi Sands och Thornybush. När det blir för mycket trafik i dessa söker sig djuren gärna till Manyeleti.

Manyeleti har för övrigt en intressant historia. Parken gränsar i öster till den legendariska Krugerparken, men idag är stängslen mellan parkerna borta, så den är i praktiken en del av Kruger. Under apartheidtiden var dock alla människor med mer påtagligt pigment i huden förbjudna att besöka Kruger, men Manyeleti var öppet för den gruppen.

Eftersom väldigt få svarta eller färgade hade råd att åka på safari innan 1994 var infrastrukturen i Manyeleti väldigt lite utbyggd. Parken är fortfarande rätt anonym och besökarna är ganska få. Det gör den till en makalös del av Kruger som många missar! Själv är jag bara glad för det…

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Camping, Djur och natur, Safari, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.