I tält i storviltsland (6/9, 2020, Manyeleti Game Park, Sydafrika)

Andrew Rae med Lemur på Madagaskar.

På morgonen möter jag Andrew Rae på Rae Safaris (www.raesafaris.co.za) vid gaten. Andrew är en väldigt erfaren guide som skräddarsyr safaris runt hela Afrika för kunder från främst från Europa och USA. Men när Sydafrikas gränser stängdes blev det också tvärstopp för hans verksamhet. Den här turen i Manyeleti (www.manyeleti.com) är hans första jobb på ett halvår.

Vi bor i tältcampen Pungwe Safari Camp (www.pungwe.co.za) som ligger i södra delen av parken och är en så kallad ”unfenced” camp. Det innebär att djuren ofta promenerar rakt igenom campen. Varje morgon är det nya spännande spår i sanden utanför tältet.

Lyxiga tält i Pungwe.

Pungwe är en extremt prisvärd camp. Det normala priset är 3 390 rand per natt och person. I det priset ingår allt – logi, utmärkt mat och två utfärder per dag. Det enda du behöver lägga till är kostnaden för dricka och dricks. Just nu har Pungwe dessutom specialpris för de som bor i Sydafrika – 1 990 rand per natt, vilket är nästan oförskämt billigt!

Campen är också liten och personlig. Det finns bara fyra tält (väldigt rymliga och bekväma) för gästerna och det betyder i sin tur max åtta gäster.

Giraffen kollar in oss när vi kör mot campen.

Det tar en trekvart att köra från gaten till campen och bara på den biten ser vi elefanter, en giraff, några waterbucks, massor av impalas, en flock wildebeest och några warthogs. När vi kommer till campen har elefanterna just promenerat igenom den eftersom det var snabbaste vägen till ett av vattenhålen.

Efter middagen börjar hyenorna rumstera om mellan tälten. De är både orädda och högljudda och det tar ett tag att somna…

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Djur och natur, Lodge, Safari, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *