Orädd leopard på vägen (7/9, 2020, Manyeleti Game Park, Sydafrika)

En synnerligen sömnig hyena.

Klockan är 05.30 när klockan ringer för den första hela dagen i Manyeleti Game Park (www.manyeleti.com).

Efter en värmande kopp te väljer vi att ta den öppna Land Rovern den här första dagen. Vi har inte mer än svängt ut från campen Pungwe (www.pungwe.co.za) när vi stöter på en mycket sömnig hyena, som har lagt sig att vila ett par meter från jeepspåret. Den orkar just så pass lyfta på ögonbrynen när vi stannar till.

Gäspande leopard.

Bara någon timme senare får vi tvärnita för att inte köra på en leopard som lagt sig i solen med den långa svansen rakt över vägen.

Inte heller leoparden är särskilt imponerad av vår ankomst och den fortsätter lugnt att vila, enda aktiviteten är några rejäla gäspningar. När den somnat in helt tar vi en sväng till ett av de många vattenhålen i parken och när vi kommer tillbaka en dryg timme senare ligger leoparden fortfarande kvar.

Den stora elefanttjuren rör sig smidigt i kvällsljuset.

På kvällen är det elefanterna som står för höjdpunkten av showen. Det går att sitta hur länge som helst och iaktta elefanter, det händer alltid något nytt och de skiljer sig därför rätt mycket från andra större däggdjur.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Djur och natur, Lodge, Safari, Sydafrika, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *