Biltvätten bäst i Nyköping (Skavsta-Krakow, Polen, 28/11, 2013)

För första gången i historien har jag hittat något positivt med Nyköpings flygplats Skavsta (www.skavsta.se) – biltvätten!

Skavsta Biltvätt

Håll till vänster om ordinarie infarten så kommer du till biltvätten.

Istället för att ställa bilen på den iskalla uteparkeringen kan du köra in till de trevliga grabbarna på Skavsta Biltvätt (076-328 33 74) som ligger i p-huset. De handtvättar bilen utvändigt och invändigt för 500:- och sedan får du stå inne i deras p-hus för samma peng som utomhusparkeringen kostar – 120:- per dygn.  Ordinarie pris för inomhusparkering är 175:- per dygn. Räknar du bort ”p-rabatten” får du med andra ord bilen handtvättad för 335:- om du står där i tre dagar. Det är ju en lysande deal!

Jag återförs dock snabbt till verkligheten när jag promenerar in i den eländiga avgångshallen på Skavsta. Det är precis som om man här kämpar för att sänka sig till Ryanairs (www.ryanair.comnivå. Det är rörigt och överallt sitter konstiga lappar som är utskrivna i skrivare och snett upptejpade med packtejp. En majoritet av lapparna handlar om saker man inte får göra. Att få ett leeende ur någon som jobbar här är lika svårt som att få Göran Lambertz att erkänna att det begåtts några fel i Quickrättegångarna.

Jag har jobbat hårt på ett Ryanairfilter i mitt medvetande. Det innebär att jag inte lyssnar på något som sägs och försöker att undvika att reagera oavsett hur bisarra saker som inträffar. Det är lite som att försöka gå in i ett drogat stadie utan droger. Den här gången funkar det rätt bra och jag klarar den cirka 2 timmar långa flygningen till polska Krakow (www.krakow.travel) utan nämnvärd pulshöjning.

Tango House i Krakow.

Trapphuset på Tango House.

Desto gladare blir jag när jag kommer fram till Krakow. Trots att jag letat rätt på ett prisvärt B&B har de fixat en taxi som står och väntar på mig och för 80 zloty snabbt tar mig in till Tango House B&B (www.tangohouse.pl) där jag ska tillbringa några nätter.

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bed&Breakfast, Bil- och taxiresor, Flygresor, Krakow, Polen och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *