Världens näst största canyon (Canyon Mountain Camp, Hobas – Fish Rover Canyon, Namibia, 26/10, 2018)

Fish River Canyon är galet stor och under delar av året rinner Orangefloden på botten av den.

Efter grötfrukost med bananer och färska blåbär (sydafrikanska kylväskor är i en annan klass än de vi kan hitta i Europa…) är det dags för en tur till resans mål. Det är Fish River Canyon på vars botten floden Fish River strömmar när det är säsong. Nu är det mest en massa stora vattenpooler.

Fish River Canyon är världens näst största canyon (störst är Gran Canyon (www.grandcanyon.com) i amerikanska Arizona). Fish River Canyon är en otroligt vacker canyonoch längs efter den löper en runt 30 km lång offroadväg till olika utsiktspunkter.

För oss som bor i Sydafrika kostar inträdet till Fish River Canyon 65 namibiska dollar, men de med hemvist i resten av världen får räkna med att hosta upp ungefär det dubbla.

Fish River Canyon är otroligt häftig.

När man kikar över kanten ner i dalgången botten första gången inser man hur galet stor denna canyon är! Mina förväntningar var inte särskilt högt uppskruvade, men blev ordentligt överträffade! Det är ett under att det inte är mer folk än det är här. Utanför de två stora utsiktspunkterna är man helt ensam bortsett från en och annan gemsbock, zebra och struts.

Camping i skuggan i Hobas.

Efter ett par timmars körning längs kanten av ravinen vände jag nosen mot Hobas Camping (www.nwrnamibia.com) där jag skulle varit i går. Hoppet om ett hus grusades av att många andra också har problem i värmen och det blev därför till att slå upp det lilla tältet i skuggan av stora träd på campingplatsen. Här finns stora campingytor, fräscht duschhus, pool och restaurang. Det skulle varit perfekt om temperaturen hade varit lite lägre!

Efter ett par iskalla Savanna Light (lättcider) blir dock livet genast enklare och en Springbokgryta senare är allt perfekt även om det tar ett par timmar att somna i värmen.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i 4x4, Bil- och taxiresor, Camping, Djur och natur, Namibia. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *