Med tåg genom kanadensiska Klippiga Bergen

Veckans Tips – Vecka 27 – 2018

Rocky Mountaineer slingrar sig fram mellan floder, sjöar och berg.

För den som har hyggligt med tid är tåg är ofta ett bra sätt att se ett land, även om man i de flesta städer får se mycket bakgårdar.

Den som sätter sig på Rocky Mountaineer (www.rockymountaineer.com), i den kanadensiska delen av Klippiga Bergen, slipper dock bakgårdarna, här är utsikten från tåget makalös.

Här bjuds du på mäktiga bergstoppar, floder och smaragdgröna sjöar (ja, en del av dem blir faktiskt det av mineralerna som vattnet passerar på väg ner från bergen). Har du tur kan du få syn på bergsgetter, björnar, vargar, hjortar och örnar.

Glastaken på Rocky Mountaineer ger bra utsikt uppåt – och det behövs när man rullar fram i bergen.

Just för att naturen är det stora dragplåstret så skiljer tåget sig från många andra lyxtåg genom att man inte övernattar på det. På kvällen stannar tåget istället till och passagerna tar in på hotell – synnerligen civiliserat.

Äta kan du dock göra på tåget – mycket och gott. Det är med andra ord klokt att ta med joggingskorna så du kan springa av dig en del av kalorierna under nattuppehållen. Åker du i GoldLeaf-klassen äter du i en egen matsal. Du som nöjer dig med SilverLeaf får maten serverad vid ditt säte.

Beroende på rutt kan du passera storstäder som Seattle, Vancouver och Calgary och mindre bergssamhällen som Banff, Jasper och Lake Louise.

Rocky Mountaineer rullar från mitten av april till mitten av oktober och det finns massor av olika turer, där reslängd och område är väldigt varierade. Reslängderna varierar mellan 2 och 13 dagar och priserna går från 1 500 till 12 000 kanadensiska dollar.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Djur och natur, Kanada, Tågresor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *