Ladda ner världens vackraste bilresor

Veckans Tips – Vecka 29 – 2018

Världens kanske mest klassiska väg – Route 66 – finns förstås med i TomTom Trips.

GPS i bilen har på kort tid blivit oumbärligt och många av oss kan knappt köra runt kvarteret utan att frestas att knappa in det i bilens navigator.

För att stimulera oss med GPS-beroende bjuder GPS-leverantören TomTom på en digital plattform som de kallar TomTom Trips (www.tomtom.com/en_us/roadtrips/) .

På TomTom Trips finns förslag på massor bilturer runt om i världen, som var och en är spektakulära på sitt sätt.

Somliga är väldigt kända, hit hör amerikanska Route 66 och italienska Amalfikusten. Sedan finns betydligt mindre kända turer, som Midlands Meander i sydafrikanska KwaZulu Natal. Det är ett mycket vackert område, som gjort sig särskilt känt för att det här finns gott om hantverkare och småskaliga livsmedelsproducenter. En väldigt trevlig tur om du har vägarna till den delen av världen.

Vägen genom finska Lappland från Torneå till norska Tromsö är en annan av de sträckor som valts ut för TomTom Trips.

I Sverige har man valt ut Högakustensträckan mellan Härnösand och Örnsköldsvik samt vägen över fjällen mellan Kiruna och Narvik. Inte otroligt fantasifullt, men onekligen två vackra vägsträckningar. Vill du kika bara på de svenska förslagen kan du göra det på (www.tomtom.com/sv_se/routes/).

Bäst fungerar förstås förslagen till vackra bilresor om du har en satellitnavigator från TomTom, då är det bara att ladda in turen på ditt TomTomkonto och åka. Men du kan förstås söka inspiration på TomTom Trips och ladda ner en gpx-fil som du sedan kan föra över till din egen navigator.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Sevärdheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *