Lågprisflyg till läckra Vietnam (Bali, Indonesien – Hanoi, Vietnam, 16/12 2023)

Dags att ta en ny titt på ett favoritland – Vietnam. Här finns det mesta man kan önska sig. Vietnam bjuder på fantastisk mat, spännande storstäder, häpnadsväckande natur och sist, men inte minst, en behaglig prisnivå.

Lågprisbolaget Vietjet var Vietnams första privata flygbolag.

Resan startar på flygplatsen i Denpasar på Bali och här bordar jag ett plan från Vietjet (www.vietjetair.com).

Hela rutten är Denpasar – Hanoi – Da Nang – Ho Chi Minh City – Denpasar. Det är en rejäl sträcka med fyra separata flighter varav två tar nästan fem timmar, men trots detta kostar biljetten inte mer än 4 000 kronor. Med dagens brant stigande flygpriser känns det som ett väldigt bra köp.

Ankomsten går smidigt. Jag har ansökt om ett e-Visa innan avresan, men som svensk behöver man inte ansöka om visum i förväg så passkontrollantens kommentar om att jag slösat bort 25 USD på det elektroniska visumet är helt korrekt. Det går inte ett  dugg snabbare med e-Visa eftersom alla hamnar i samma kö.

Romantique Hotel de Hanoi är ett av hundratals små hotell i The Old Quarter i Hanoi.

Den sena timmen gör att taxiresan går snabbt och strax före midnatt är jag framme på Romantique Hotel de Hanoi (https://romantiquehotel.vn) som är ett av ett oändligt antal mindre hotell i den gamla delen av Hanoi som kallas The Old Quarter och där nästan alla turister bor. Ett helt godkänt dubbelrum kostar runt 600 kronor natten inklusive en bra frukost.

I Hanoi känns hotellets läge och servicen de kan erbjuda betydligt viktigare än vem som varit inredningsarkitekt. Gillar du stan kommer du inte att tillbringa många vakna minuter på hotellet.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Flygresor, Hanoi, Hotell, Uncategorized, Vietnam och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *