Underlätta tidigt morgonflyg med rätt hotell (Ho Chi Minh City, Vietnam – Bali, Indonesien, 6/1, 2024)

Flygplatsen i Ho Chi Minh City – Tan Son Nhat Airport, eller SGN på flygspråk (www.vietnamairport.vn) – är, som jag tidigare antytt, en rätt kaotisk plats. Den har idag många miljoner fler årliga passagerare  än den är byggd för och köerna kan vara långa. Att ta sig dit i den stundtals kaotiska trafiken kan också vara en utmaning och kräver att du lägger till mycket tid för oförutsedda händelser.

Ibis Saigon Airport har takpool med utsikt över flygplatsen, kul för en flygnörd som mig.

Jag hade en tidig morgonflygning och insåg att jag skulle behöva stiga upp innan fyra på morgonen för att hinna i tid. Även om jag är morgonpigg kändes det inte riktigt optimalt. I stället valde jag att förhandla till mig en sen utcheckning från Aurora West Village (www.aurorabyglenwood.com). Därifrån tog jag en Gojek till Ibis Saigon Airport (www.all.accor.com), som är ett modernt och funktionellt, men lite opersonligt, hotell där ett dubbelrum med frukost kostar runt 700 kronor. På pluslistan står dock en takpool med tillhörande restaurant, båda med utsikt över flygplatsen.

För mig var det en perfekt lösning, som minskade morgonstressen. Innan jag la mig på kvällen bokade jag en gratis transfer hos de trevliga killarna i receptionen och behövde därför inte oroa mig för att komma för sent till flygplatsen.

Jasmine Halal Lounge var bekväm och tre minuter från min gate.

Färden till flygplatsen tog max fem minuter och eftersom det var tidigt på morgonen gick övriga procedurer också smidigt. Det blev till och med tid över för avslappnad frukost i loungen Jasmine Halal Lounge, där mitt Priority Pass-kort (www.prioritypass.com) gäller.

Flygningen tillbaka till Bali med VietJet (www.vietjetair.com) var också precis som en budgetflygning ska vara – i tid och utan några störningar ombord.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Flygresor, Ho Chi Minh City, Hotell, Saigon, Vietnam och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *