Vacker golf och stränder för alla (Praslin, Seychellerna, 4/10, 2018)

Du kör garanterat alla huvudvägar på Praslin på en dag.

Dags att utforska Praslin, som är den näst största ön i Seychellerna, lite noggrannare. En minimal hyrbil levererad till vårt lilla guest house Nid’Aigle Lodge, (www.nidaigle.co) kostar 40 euro om dagen. Det kan tyckas mycket på en ö där man inte kan köra mer än några mil om dagen, men det faktum att importtullen på bilar är nära 100 % gör det dyrt för uthyrarna att investera.

Andra sätt att ta sig runt är med bussarna som går rätt ofta och bara kostar 7 rupees per resa. Det går också att åka taxi, men det är rätt dyrt. Räkna med 30-40 euro för en mellanlång resa. Vill du ha en taxibil för en hel dag får du lägga upp 150 euro. Förutsatt att du är OK med slingriga, smala vägar och vänstertrafik är med andra ord hyrbil ett väldigt bra alternativ.

Vacker är ett svagt ord när det gäller Lemurias golfbana.

Vi börjar med att styra mot Constance Lemuria Resort (www.constancehotels.com) som var Seychellernas första femstjärniga hotell när det öppnade för 18 år sedan. Det är fortfarande en väldigt trevlig resort på ett mycket väl tilltaget landområde med tre stränder och en mycket vacker 18 håls golfbana i den högre klassen. Om du bor på Lemuria ingår golfen i ditt rumspris. Om du har annan nattlogi är greenfeen 1 850 rupees.

Anse Georgette är den vackraste stranden på Lemuria.

Eftersom alla stränder enligt lag är tillgängliga för alla kan du besöka stränderna vid hotellet. Du får då parkera utanför grindarna och promenera in. För att släppa in dig vill hotellet dock att du hör av dig på telefon dagen innan och anmäler att du kommer. Är det inte för mycket folk verkar man dock vara rätt liberala på det här området. Av stränderna är Anse Georgette den vackraste och mest naturliga, men den ligger också längst bort från parkeringen och det är en rejäl promenad för att komma hit.

Village de Pécheur har både en bra restaurang och trevliga rum.

Efter en snabbtur på Lemuria fortsätter vi till Anse Volbert där öns flesta hotell ligger. Ett trevligt sådant är Village de Pécheur (www.villagedupecheur.com-seychelles.com) som också har en bra restaurang där vi äter räkor och papegojfisk till lunch. Vill du bo här så se till att du får ett rum i huvudbyggnaden med utsikt mot havet.

Som ofta äter vi i skuggan av kokosträd och vi diskuterar hur många som kan tänkas få kokosnötter i huvudet varje år. En Googlesökning avslöjar att det som kallas ”death by coconut” är drygt 150 varje år så se upp när du sitter under ett träd med mogna kokosnötter nästa gång!

Grillad haj fanns på buffén på Laurier.

För middag hittar vi trevliga Laurier (www.laurier-seychelles.com) vars affärsidé är att enbart servera middag och alltid göra det som en fräsch buffé för 475 rupees. Uppenbarligen fungerar det väldigt bra eftersom restaurangen var mer än fullsatt.

Man driver också ett litet hotell där man försöker satsa på att vara lite mer ekologisk än kollegorna.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Djur och natur, Golf, Hotell, Mat och Dryck, Seychellerna, Sol och bad, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *