Bangkokhotell som bara nås med båt och delstaten Virginia som bjuder på vin och natur

Veckans Tips – Vecka 25 – 2012

Så här strax innan midsommar tänkte jag att vi skulle titta närmare på ett litet hotell i Bangkok som du bara kan nå med båt samt på den historieimpregnerade amerikanska delstaten Virginia som alla hört talas om, men som få varit i.

2011 slogs portarna till hotelldelen av det nyrenoverade Praya Palazzo upp.

Att jag inte gillar stora hotell har ni säkert redan förstått. Därför blir jag mycket nyfiken på boutiquehotellet Praya Palazzo (www.prayapalazzo.com) i Bangkok. Hotellet ligger på ”fel” sida om floden och kan bara nås med hotellets egen båt. Det ligger nära Grand Palace (www.grandpalacebangkok.com), vilket i sin tur betyder att det är en bit till de centrala shoppingområdena. Den gamla hippegatan Khao San Road (www.khaosanroad.com), som numera piffats upp rejält, ligger dock alldeles i närheten.

Huset där hotellet nu huserar var från början ett privatpalats som byggdes av en av kungens rådgivare på 1920-talet, när han och hans familj flyttade därifrån blev det skola och sedan stod det tomt och förföll tills de nuvarande ägarna upptäckte huset för några år sedan. Nu är det renoverat i sin ursprungliga stil och har 17 fantastiska rum i olika storlekar och prisklasser och en härlig pool. Restaurangen där du kan sitta utomhus med utsikt över floden lär också vara riktigt bra. Just nu kör man en drive där tre nätter i dubbelrum inklusive frukost för två personer kostar från 14 000 Baht (strax över 3 000:-). Ett fynd i mina ögon!

Det är gott om vackra vägar i Virginia. Foto: Virginia Tourism Corporation

För ett par dagar sedan kom jag i närkontakt med den amerikanska delstaten Virginia (www.virginia.org). Guvernören Robert F. McDonnell och hans fru Maureen är nämligen på PR-turné i Europa för att promota den lite anonyma delstaten (som gränsar till Washington DC). Jag lyssnade på när first lady Maureen McDonnell och hennes medarbetare berättade om delstaten på Grand Hotel (www.grandhotel.se) i Stockholm. Jag måste erkänna att jag blev väldigt ressugen när de visade bilder och berättade  om denna del av östkusten som jag aldrig varit i.

Många viner i Virginia har fått specialetiketter i samband med150-årsfirandet av det amerikanska inbördeskriget. Foto: Virginia Tourism Corporation

I Virginia finns till exempel över 200 vingårdar (www.virginiawine.org), varav många producerar riktigt bra vin. Så bra att tidningen Wine Entusiast (www.winemag.com) i år utsett Virginia till en av de 10 bästa destinationerna för vinresenärer. Para det med en ofta häpnadsväckande vacker natur. Ett bra sätt att njuta av den är att köra Blue Ridge Parkway (www.blueridgeparkway75.org) eller Skyline Drive som slingrar sig genom Shenandoah National Park. Tröttnar du på att sitta i bilen finns det 80 mil vandringsleder i parken och det kryllar dessutom av cykelvägar i Virginia. Eftersom Washington DCs flygplats Dulles (www.metwashairports.com) faktiskt ligger i Virginia är det mycket enkelt att ta sig dit. Kombon vin och natur i Virginia och alla sevärdheterna i Washington känns helt rätt. Pack your bags!

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bangkok, Hotell, Mat och Dryck, Thailand, Washington och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *