Hyrbil per timme, cykelinspiration och sista-minuten på Club Med

Veckans Tips – Vecka 24 – 2012

Den här veckans tips handlar om hur du kan hyra bil per timme i USA, Canada och England, hur du hittar bra cykelturer i massor av olika europeiska länder och hur du kan finna Club Meds sistaminuten-erbjudanden.

Hyr en Prius på Zipcar i New York.

Zipcar (www.zipcar.com) heter det bolag som sysslar med att hyra ut bilar i allt från en timme och uppåt. Det är inte det enda som skiljer dem från vanliga uthyrare. En annan skillnad är att Zipcars bilar finns utspridda på massor av olika ställen i de städer där de är etablerade. Zipcar finns i 15 av USA:s största städer, i Canada (Toronto och Vancouver) samt i England (London, Bristol, Oxford, Cambridge och Maidstone).

För att kunna hyra en Zipcar måste du först bli medlem. Detta är lite pyssligt och kräver bland annat ett intyg om att du har körkort. När medlemskapet är avklarat är det desto enklare. Du går in på nätet, skriver in den adress där du är och kan då se var närmaste bil finns. Boka den, knalla dit, lås upp med det elektroniska kort du har fått och kör iväg. Allt inklusive soppa ingår och i USA kostar det från 8 dollar i timmen.

I Kroatien kan du kombinera cykel och båt.

Personligen tycker jag cykel är ett lysande alternativ till bil.  Runt om i Europa finns det massor av ställen där det går bra att göra cykelturer. Brittiska Hooked on Cycling (www.hookedoncycling.co.uk) arrangerar cykelturer i snart sagt alla europeiska länder. Vill du inte åka på en arrangerad tur är deras site en utmärkt inspirationskälla för turer på egen hand.

Vill absolut bara vara på ett enda ställe  på semestern (vilket inte är min stil…) är urmodern till alla all-inclusive-anläggningar – Club Med (www.clubmed.se) – ett alternativ. Ett sätt att göra det lite mer ekonomiskt är att utnyttja deras sista-minuten-priser. Klicka här så kommer du direkt till dessa erbjudanden som släpps varje fredag eftermiddag.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Cykling, England, Hotell, Hyrbilsresor, Kanada, USA och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *