De 10 hetaste resmålen 2016 – Nummer 3: San Sebastián, Spanien

Nummer tre på min lista över de hetaste resmålen 2016 är  San Sebastián, Baskien.

En del av råvarorna till det baskiska köket kommer direkt från havet.

En del av råvarorna till det baskiska köket kommer direkt från havet.

Gillar du god mat? Då tycker jag du ska ge dig av till San Sebastián (www.sansebastianturismo.com) i Baskien i norra Spanien, som är kulturhuvudstad i Europa 2016 (www.dss2016.eu . Mattraditionen är minst sagt gedigen och här finns fler krogar med Michelinstjärnor (www.viamichelin.com) än någon annanstans i världen. Det är inte konstigt att många svenska kockar reser hit för att få inspiration.

Ett sätt att smygstarta en matresa till San Sebastián är att ge sig på tapas, som givetvis har sitt eget baskiska namn: pintxos (som uttalas pinchoss). Pintxos finns på väldigt många restauranger och barer och de som bor i staden går ofta mellan ställena och smakar sig fram.

Blir det lite för mycket kalorier kan du alltid ge dig ut och surfa. Om du inte kan surfa gör det inget, här finns en hel trave surfskolor som gärna lär dig hur du ska göra.

Stan ligger vackert vid en liten bukt och surfvågorna bryter precis runt hörnet. Vill du bara bada går det går faktiskt att göra det mitt i stan, även om det ibland är ont om plats, särskilt vid högvatten.

Tyvärr är det inte lätt att hitta någonstans att bo i San Sebastián, efterfrågan är hög, utbudet begränsat och priserna väl tilltagna. I juli och augusti gäller det att vara ute i mycket god tid med bokningen för att överhuvudtaget få plats. Jag skulle dock föreslå att åker innan sommaren eller i september/oktober.

För att flyga till San Sebastián måste man först ta sig till någon av de spanska storstäderna, men ett smart sätt att ta sig till staden är att istället flyga lågpris direkt till franska Biarritz som bara ligger fyra mil norrut. Sedan tar det bara 45 minuter med flygbussen till San Sebastián.

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Arkitektur, Flygresor, Historia, Hotell, Konst, Kultur, Mat och Dryck, Sol och bad, Spanien, Surfing och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på De 10 hetaste resmålen 2016 – Nummer 3: San Sebastián, Spanien

  1. Anders skriver:

    Oj, vilket bra tips! Hade ingen aning om att San Sebastián var en sådan matstad. Får lägga till det på listan över resmål att besöka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *