Från kanalkultur till medeltid (Amsterdam, Nederländerna – Brygge, Belgien, 9/6, 2019)

Marknad i Westerpark.

Dagen bjuder på lite snabbrepetition av Amsterdam (www.iamsterdam.com). Som vanligt när jag är här rör jag mig för egen maskin, men den här relativt korta dagen i den holländska huvudstaden bryr jag mig inte om att skaffa ett lokalt fordon i form av en cykel. Istället börjar jag med att promenera genom den trevliga (och lite lugnare) stadsdelen Jordaan. Gångturen slutade i Westerpark, som något förvirrande är både en stadsdel och en park i samma stadsdel.

Gasfabriken har blivit kulturcentrum.

I parken är det en mindre marknad varje söndag och samtidigt en hel del musik på området mellan byggnaderna i den gamla gasfabriken som byggts om till kulturcentrumet Westergas (www.westergas.nl). Under söndagarna finns det en hel del food stalls här, men även under resten av veckan går det att äta på några av de restauranger som finns i området.

Park + Ride finns på många ställen runt Amsterdam.

Efter utcheckningen från Prinsengracht Hotel  (www.prinsengrachthotel.nlupptäcker jag att jag lyckats få p-böter delvis beroende på de rätt krångliga reglerna och på grund av det faktum av att inte all text på p-automaten är översatt till engelska. Det betyder att min totala parkeringskostnad för knappt 20 timmar i Amsterdam landar på 120 euro. Rådet är med andra ord att inte ta in bilen till centrum utan parkera på en så kallad Park and Ride (P+R) (klicka här för mer info) utanför staden och ta kollektivtrafiken in. Att parkera på P+R kostar bara 8 euro första dygnet och därefter 1 euro per dygn, du kan stå max 4 dagar och du måste åka kommunalt till och från garaget, biljetter säljs där.

Den klassiska baren på Pand har ett 20-tal tesorter att välja bland.

Nästa stopp är den belgiska medeltidsstaden Brygge (www.visitbruges.be) – som för att krångla till det hela kan stavas även Brugge, Bruges och Brügge. Efter lite drygt 3 timmars körning och ett otroligt krånglande i små gränder lyckas jag ta mig fram till The Pand Hotel (www.pandhotel.com) som är ett väldigt trevligt och romantiskt boutiquehotell mitt i staden.

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Amsterdam, Belgien, Bil- och taxiresor, Hotell, Kultur, Marknader, Mat och Dryck, Nederländerna och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *