Golfresort med extra allt och loungekortet du måste ha (George, Sydafrika-Addis Ababa, Etiopien-Kairo, Egypten-Stockholm, 7/1, 2014)

Dagen bjöd på tidig uppstigning på golfresorten Fancourt i George i Sydafrika. Fancourt (www.fancourt.com) är förresten skapat av den tyske miljardären Hasso Plattner. Pengarna har han framförallt tjänat på mjukvaruföretaget SAP (www.sap.com) och en rejäl del av dem verkar han ha investerat i Fancourt, som skiljer sig från de flesta ställen jag varit på. Upplägget är kanske standard på golfresorts, men eftersom jag inte varit på några andra så har jag svårt att bedöma det…

Den här bilden av The Links skulle kunna få till och med mig att börja spela golf.

Den här bilden av The Links skulle kunna få till och med mig att börja spela golf.

På Fancourt fungerar det i alla fall så att man kör in till receptionen, lämnar bilen till en vänlig själ som packar ur den medan man checkar in. Väskorna hamnar i en förstorad golfbil och med denna blir man körd till rummet som ligger i ett av många små hus utspridda runt huvudbyggnaderna. Vill man (och det ville jag eftersom det ösregnade hela tiden) så ringer man i fortsättningen efter en golfbil när man vill förflytta sig någonstans. Jag måste motvilligt medge att det är väldigt trevligt och allt fungerar med tysk precision. Förutom 3 restauranger finns här ett antal pooler (både inne och ute), spa, gym, tennisbanor, barnklubb och sist, men inte minst, 3 stycken 18-håls golfbanor. Den mest kända är The Links som bygges år 2000 på den gamla flygplatsen i George. I rankingen av golfbanor återfinns The Links på 30:e plats på listan över de bästa banorna utanför USA.

Priority-Pass-Joburg

Med ett Priority Pass kan du använda den här loungen i Johannesburg.

Fancourt ligger 10 minuter från flygplatsen i George och här har de till och med en egen lounge som ligger 10 meter från gaterna. Smidigare än så blir det helt enkelt inte på en flygplats. Själv kliver jag på ett plan med SA Express (www.flyexpress.aero) som går till Johannesburg (www.johannesburg-airport.com). Där fördriver jag ett par timmar i den utmärkta Priority Pass-loungen (www.prioritypass.com). Om du reser mycket skulle jag starkt rekommendera ett Priority Pass. De har numera lounger på strängt taget varenda flygplats runt om i världen och det är guld att kunna dra sig tillbaka i lugn och ro med lite enkel mat och trådlöst internet. Det kostar från 99 Euro per år och det tycker jag är väl placerade pengar eftersom man inte behöver bekymra sig om vilket bolag man flyger med eller i vilken klass.

Resten av hemfärden går från Johannesburg med Ethiopian Airlines (www.flyethiopian.com) till Addis Ababa (där det blir byte av plan) och vidare till Stockholm via ett stopp i Kairo. Att flyga direkt från Addis är faktiskt väldigt skönt eftersom man kliver av på Arlanda på morgonen och inte på någon av storflygplatserna nere i Europa.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Addis Ababa, Flygresor, Golf, Hotell, Johannesburg, Resort, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *