Skyddad havsbukt och golf på toppnivå (Plettenberg-Knysna-George, Sydafrika, 6/1, 2014)

Det smala sundet mellan de två klipporna är Knysnas kontakt med havet.

Det smala sundet mellan de två klipporna är Knysnas kontakt med havet.

Idag bar det av till Knysna, som är en typisk sydafrikansk semesterstad som ligger i en enorm bukt som i sin tur har kontakt med havet via ett smalt sund. Med andra ord har man här en stor saltvattenbukt som är skyddad från det hårda väder som ofta sveper in mot kusten i detta område. Under jul och nyår sväller staden över alla bräddar, men trots det är det riktigt trevligt. Det beror till stor del på att Knysna (visitknysna.co.za/new/) behållit mycket av sin gamla karaktär, här byggs inga höga hus och kring många av de större gatorna finns det arkader som gör att man promenerar skyddad för regn och sol.

På Thesen har så gott som alla hus någon kontakt med havet.

På Thesen har så gott som alla hus någon kontakt med havet.

Efter ett par timmars shopping, som bland annat resulterar i ett par skor/sandaler från min senaste strandfavorit – Sanuk (www.sanuk.com), knallade jag över bron till Thesen Island (www.thesenisland.co.za) som är ett imponerande projekt. På 19 artificiella öar har man i en gated community byggt drygt 500 hus och det är faktiskt riktigt trevligt. Utanför grindarna ligger några affärer samt ett par restauranger, jag söker mig till Sirocco (www.sirocco.co.za) som bjuder på kycklinglever i stark piripirisås och snabbgrillad bläckfisk.

Klassisk finrestaurang - Henry Whites på Fancourt.

Klassisk finrestaurang – Henry Whites på Fancourt.

Allt för snabbt är det sedan dags att åka vidare västerut till George och golfresorten Fancourt (www.fancourt.com) där jag ska bo över natten för att få en lite drägligare avfärd från flygplatsen på morgonen.

Även om jag inte är någon golfare inser jag att Fancourt är ett paradis för de som är intresserade av att slå på vita bollar och restaurangen Henry Whites som jag besöker på kvällen kan man verkligen inte klaga på. Jag skulle förmodligen kunna överleva här under några dagar om jag var tvungen:)

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Hotell, Lodge, Mat och Dryck, Sol och bad, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *