Här bor du bäst på Mauritius (Mauritius, 17/1, 2019)

När turismen tog fart på Mauritius var nästan alla vettiga boendealternativen stora resorts. Numera finns det hur mycket som helst att välja på.

Här finns allt från billiga rum på Airbnb (www.airbnb.com) till otroligt flotta lyxhotell. De bästa och mest prisvärda boendena finner du dock någonstans där emellan.

Alla ställen jag föreslår ligger på östra sidan av ön som generellt sett är mindre exploaterad och därför trevligare att bo på. Vill du besöka västra sidan går det rätt snabbt att köra över dit.

På Sunshine Fusion äter du gott och bor bra.

För en familj som vill bo riktigt billigt skulle jag vilja föreslå Sunshine Fusion (som du enklast hittar genom att ta en titt på deras Facebooksida) i Poste Lafayette på nordöstra delen av ön. Det är egentligen en utmärkt restaurang, men den driftige ägaren Anwar har också inrett en lägenhet i översta våningen i huset bakom restaurangen, allt på promenadavstånd från stranden.

För två sovrum, ett litet vardagsrum och ett helt OK kök (där det till och med finns tvättmaskin) betalar du 2 200 rupees per natt. Du har också tillgång till en takterass med jacuzzi och utsikt. Ett fynd.

Hyddorna på La Case Mama är enkla men trevliga.

Vill du vara ändå närmare vattnet är La Case Mama (www.lacasemama.sitew.fr) i Blue Bay i Mahébourgh ett trevligt alternativ. Du bor i enkla rum eller i ännu enklare halmhyddor, som är jättemysiga. Rummen kostar 60-65 euro per rum och natt för två personer. För hyddorna får du betala 80-85 euro. Frukost ingår och vill du äta enkel, men god, middag tillsammans med de andra gästerna på hotellet är det bara att säga till på morgonen.

Hotellet ligger nära flygplatsen och på stranden finns det massor av aktiviteter. Vill du lära dig att kite surfa så finns läraren 5 meter bort!

På Emeraude tar man bara emot vuxna gäster.

Fortsätter du en bit norrut från Mahébourg hamnar du efter ett tag på stranden Belle Mare. Här finner du Emeraude Beach Attitude (www.hotels-attitude.com/en/emeraude-beach-attitude/), som är ett medelstort hotell där man bara tar emot vuxna gäster. Det är inget lyxhotell, men rätt läckert inrett och med väldigt trevlig personal. Lätt att känna sig hemma. Du ska dock veta att strandvägen går mellan hotellet och stranden. Men eftersom kvällsvanorna på ön inte är så sena är det  inget som hindrar nattsömnen.

Från 150 euro per natt för ett dubbelrum, håll också ett öga på deras halvpensionserbjudanden som ofta ger väldigt bra valuta för pengarna.

En av två bassänger på La Maison d´Été.

Vill du höja nivån ytterligare utan att tömma plånboken är La Maison d´Été (www.lemaisondete.com) ett av de bästa valen på ön. Det ligger direkt på en fantastisk strand i Poste Lafayette och har bara 16 rum, något som gör att man snabbt lär känna såväl den trevliga personalen som de andra gästerna.

Här har ägarna lyckats med att skapa en atmosfär som är både enkel och raffinerad. Det bjuds inte på något överdåd, men allt är väl genomtänkt och gjort med högsta kvalitet.

Det finns några olika klasser på rummen, men vill du inte betala för extra utrymme så fungerar standardrummen utmärkt. Rum 1 och 2 tycker jag är de bästa valen. Rummen kostar från 195 euro per natt för två personer. Härlig frukost ingår!

Maten är också enkelt lyxig och rätt många mauritier kommer hit för att äta strandlunch under helgerna.

Hotellkedjan Constance startade med 10 bungalows i Belle Mare. Nu har den växt en smula…

Gillar du stora anläggningar som har allt är Constance Belle Mare Place (www.constancehotels.com) ett bra val. Här finns precis allt; rum, sviter och villor i massor av olika prisklasser, kritvit strand, en trave bassänger, topprestauranger (bor du inte här kan jag ändå rekommendera ett besök på Blue Penny Cellar som bland annat har en vinkällare med 30 000 flaskor), barnpassning, stort spa, tennisanläggning och två golfbanor i toppklass.

En intressant detalj är att hotellkedjan Constance, (som numera finns även på Maldiverna, Seychellerna, Madagaskar och Zanzibar) startades just här av en lokal familj som bestämde sig för att utveckla sin farm. Vid starten 1975 hade man 10 bungalows med självhushåll, nu är bolaget en internationell lyxhotellskedja, men den kontrolleras fortfarande av samma familj.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bed&Breakfast, Golf, Hotell, Lägenhet, Mat och Dryck, Mauritius, Resort, Sol och bad och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *