Legendariska designmöbler i Milano

Veckans Tips – Vecka 5 – 2019

Gillar du möbeldesign från mitten av 1900-talet får du inte missa legendariska Nilufar Gallery (www.nilufar.com), som samsas med modebutikerna på Via Della Spiga i Milano.

Nilufar drivs av Nina Yashar, som startade sin verksamhet med mattförsäljning för över 30 år sedan. Sedan hon köpt lite möbler under en resa i Sverige för 15 år sedan utökade hon rörelsen med möbler, lampor och andra inredningsdetaljer.

Ganska snabbt började hon specialisera sig på italienska designers, men hon har fortfarande ett gott öga till den skandinaviska designen och dessutom ger hon stundtals chansen till okända, unga designers som hon tror på. Många möbeldesigners, som i dag är etablerade, har fått rejäl draghjälp i karriären genom att ställas ut på Nilufar Gallery.

För några år sedan öppnade Nina Yashar också Nilufar Depot i en 1 500 kvadratmeter stor industrilokal i norra Milano där hon tidigare bara hade förråd. Här finns över 3 000 föremål som hon samlat på sig genom åren och tanken var till en början att den bara skulle vara öppen en vecka. Lokalen – som är en blandning av galleri och showroom – är dock fortfarande öppen.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Inredning, Italien, Milano och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *