Hälsobringande estniskt ölbad

Veckans Tips – Vecka 7 – 2019

Vätskan i de stora karen, tillverkade av ek, ska göra underverk med hälsan, men då gäller det kanske att hålla igen en smula på ölkonsumtionen.

Du som älskar öl har nu möjlighet att komma i kontakt med drycken (som många anser vara den första alkoholdrycken vi människor tillverkade) på ett något annorlunda sätt.

För att göra det måste du ta dig till Estlands huvudstad Tallinn. En dryg mil norr om centrum hittar du sedan Estlands första ölspa – Harmoonikum (www.harmoonikum.ee).

På Harmoonikum kan du bada i stora ekkar som är fyllda med extrakt och örter som normalt sett används för att brygga öl. Enligt entusiasterna har vätskan alla möjliga hälsobringande effekter. Vill du testa själv betalar du 95 euro. Då får du ett 1,5 timmes dopp i ett kar som rymmer två personer. Självfallet ingår också obegränsade mängder hantverksöl… Efteråt kan du koppla av i en estnisk bastu.

Att döpa en ölbar/restaurang till ”helvetet” kan tyckas vågat, men faktum är att det är närmare paradiset för ölälskaren.

Vill du testa fler ovanliga ölsorter kan du åka vidare till Pudel Bar (www.pudel.ee) eller Pörgu (som betyder helvetet…) (www.porgu.ee).

Här hittar du massor av olika spännande sorters hantverksöl. Pudel koncentrerar sig på ölen och här blir det ofta bra feststämning frampå nattkröken.

”Helvetet” bjuder förutom massor av ölsorter också på god mat.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Estland, Mat och Dryck, Spa, Tallinn och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *