Rid med vilda afrikanska djur

Veckans Tips – Vecka 9 – 2019

Med lite tur kommer du att kunna rida med afrikanska bufflar på Ant´s Nest. Det är en väldigt spännande.

Kombinationen av ridhästar och vilda afrikanska djur är svår att slå när det gäller naturupplevelser. Ett bra ställe för att uppleva detta är Ant´s Nest (www.waterberg.net), som ligger nära den lilla sydafrikanska staden Vaalwater, tre timmar norr om Johannesburgs flygplats.

Ant´s Nest och systerlodgen Ant´s Hill drivs av familjen Baber, som kom till området i slutet av 1800-talet och först drev boskapsskötsel. I mitten av 1990-talet renoverades det gamla farmhuset och förvandlades till en lodge. Samtidigt övergavs boskapen och man satsade på att få tillbaka de vilda djuren på de 7 000 hektar stora markerna.

Idag finns här bland annat noshörningar, bufflar, giraffer, sabelantilop och roan samt självfallet många av de ”vanliga” antiloperna som gnu, kudu, impala, hartebeest, oryx, zebra, etc.

Att titta på djuren från hästrygg är inte bara spännande utan också ett mycket mer avslappnat sätt att umgås med djuren. Hästar och vilda djur går bra ihop och så länge du sitter kvar på hästryggen går det att komma otroligt nära djuren utan att de störs.

Du behöver inte vara någon ridexpert för att delta. Det räcker egentligen att du inte är rädd för hästar för att kunna bara med. Man delar upp sig i olika grupper och bland de 100-tal hästar som finns på lodgen finns det något för alla – oavsett kunskapsnivå.

För dig som har ridit lite är det givetvis en fantastisk upplevelse att galoppera fram i den afrikanska vildmarken. Hur länge och ofta du vill rida bestämmer du själv, men ofta är man ute 2-3 timmar i stöten.

Noshörningarna betar ofta bara några meter ifrån lodgen Ant´s Nest.

För de som absolut inte vill kliva upp på en häst finns även mer traditionell safari med jeep eller till fots.

Ant´s Nest är också en väldigt trevlig lodge där man jobbat hårt för att behålla den personliga stämningen och lyckats väldigt bra med det. Man ser också till att gästerna umgås och alla måltider (som är väldigt vällagade) äter man tillsammans med de andra gästerna samt några ur personalen. Du kommer garanterat att lämna Ant´s Nest med nya e-postadresser i din telefon…

Priserna startar på  4 875 rand per person och natt, men då ingår precis allting – boende, mat, dryck, aktiviteter, etc.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Djur och natur, Lodge, Mat och Dryck, Ridning, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *