Hotellrum med böcker och mat i Paris

Veckans Tips – Vecka 11 – 2019

Det är gott om plats för både böcker och gäster på Suite La Librairie.

Paris Boutik (www.parisboutik.com) är ett minst sagt udda hotellkoncept i den franska huvudstaden. Det är en väldigt charmig blandning av hotell och Airbnb.

Paris Boutik har bara två rum och de återfinns dessutom på olika ställen i Paris. De ligger båda på bottenvåningen och är inredda som parisiska butiker. Låter det knäppt? Det är det inte, tvärtom är det väldigt charmigt.

Det första rummet kallas Suite La Librairie och ligger i den mysiga stadsdelen Marais. Som den franskspråkige kan ana så är det här 45 kvadratmeter stora rummet inrett som en bokhandel. Under de gamla takbjälkarna finns alla bekvämligheter samt flera tusen böcker.

I en hörnet av rummet finns också ett litet kök så att du kan fixa din egen frukost. Vill du inte det kan du svänga runt hörnet till ett charmigt café eller beställa frukost på rummet.

Den som är intresserad av mat har mycket att studera på väggarna i L´epicerie.

Man har också lagt ner väldigt mycket energi på att ljudisolera rummet och det är verkligen helt tyst när man stängt dörren, något som man inte är så bortskämd med i Paris. Rummet passar bäst för två personer, men är gjort så att fyra kan bo här. Två personer betalar 275 euro per natt för att bo bland böckerna.

L´epicerie ligger i Bastille och är faktiskt en ombyggd specerihandel enligt samma tysta koncept. Även här kan du beställa mat på rummet.

L´epicerie har två rum, ett sovrum och ett vardagsrum med en stor bekväm bäddsoffa som rymmer två personer. Här bor ett par för 245 euro per natt.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Frankrike, Hotell, Paris och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *