Kombinera surfing och yoga på Sri Lanka

Veckans Tips – Vecka 38 – 2019

Sri Lanka är perfekt för de som vill börja surfa. Här är vågorna jämna och lagom stora.

Surfing och yoga är två aktiviteter som ökat mycket de senaste åren.

Att yoga har mycket gamla rötter (den första yogaboken publicerades år 400) känner de flesta till, men att man surfade på Hawaii på 1400-talet är kanske inte lika välkänt.

Idag finns det en mängd olika former av yoga och träningsformen (om vi får kalla den så) har blivit väldigt populär. I USA ökade till exempel antalet utövare med 500 procent på tio år.

Ett mått på att surfingen sprider sig över världen, och till allt fler vattenglada utövare, är att den finns med på det olympiska programmet i Tokyo 2020.

Att yoga och surfing är en bra kombination är det också många som tagit fasta på. Om du själv vill testa de båda och inte är en toppsurfare (eller rent av nybörjare) är Sri Lanka ett perfekt ställe att åka till. På södra delarna av ön finns gott om vänliga surfvågor mer än 300 dagar om året och dessutom bryter vågorna över sandbotten och rullar in mot vackra stränder. Yoga har också långa traditioner på den härliga ön i Indiska Oceanen.

Ytterligare en fördel med Sri Lanka är att det finns massor att göra även för den som inte vill stå på bräda eller sitta på yogamatta. Ön bjuder på ett överflöd av andra vattensporter, fantastisk arkitektur, vacker natur, god mat och trevliga människor.

Självfallet har många arrangörer upptäckt suget efter kombinationen surf/yoga. Fyra ställen på Sri Lanka som erbjuder såväl surfing som yoga är svenska Sunshinestories (www.sunshinestories.com), The Surfer (www.thesurferweligama.com), Elsewhere (www.elsewheresurfcamps.com) samt Soul&Surf (www.soulandsurf.com), som också finns på andra ställen i världen.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Hotell, Sri Lanka, Surfing och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *