Lågpris till Berlin och ett riktigt coolt hotell (Berlin, Tyskland, 29-30/5, 2013)

Igår var det dags för en liten avstickare till Tyskland. Första anhalt är Berlin och dit tog jag mig med Norwegian (www.norwegian.com). För resan betalade jag 399 kronor! Fantastiskt bra valuta för pengarna med det lågprisbolag som jag gillar allra bäst. Det är egentligen bara en sak jag hakar upp mig på hos den norska snabbväxaren. Det är det internet man erbjuder ombord. Det används stenhårt i marknadsföringen, men är tyvärr extremt långsamt. Tidigare har jag trott att det berott på att varenda människa i de vanligtvis rätt fullsatta kabinerna försöker koppla upp sig, men det plan jag flög med till Berlin hade max 50 passagerare (varav de flesta sov) på nära 190 platser, så det kan det inte bero på detta. Eftersom det inte kostar något är det dock svårt att klaga på det, annat än här på Tripant…

Flygplatsen Schönefeld i Berlin.

Från Schönefeld kommer man snabbt in till centrum.

Till skillnad från de flesta andra bolag som flyger direkt på Berlin från Stockholm så landar Norwegian på Schönefeld vilket har fördelen att jag kan kliva direkt på snabbtåget S-bahn (www.s-bahn-berlin.de) och åka in till stan. För mig tog det en halvtimme att komma fram till porten på hotell Michelberger (www.michelbergerhotel.de) som fått äran att ta emot mig denna gång.

Michelberger Hotel är ett coolt hotell.

I lobbyn på Michelberger finns härliga soffor och massor av böcker och tidningar.

Michelberger jobbar hårt på att vara ett hotell för de riktigt coola och lyckas nog rätt bra med det. Lobbyn och den intilliggande baren känns lite som att man är på ett upscale hostel. Det dräller av tatueringar, piercings, iPads och små bärbara macar och det är alltid 4-5 olika språk i luften. Rummen är också originella, men jag tycker nog att man kan få mer valuta för pengarna (90 Euro kostar mitt pyttelilla enkelrum utan frukost) på andra håll i Berlin – och det beror inte bara på att mitt rum har utsikt mot den lokala sopstationen.

Nu går det att åka buss och färja direkt till Berlin.

De ny buss/färjeresorna börjar gå i mitten av juni.

Apropå Berlin kan jag förresten tipsa er som bor i södra Sverige om ett nytt sätt att ta sig till Berlin. Det är Swebus (www.swebus.se) och Stena Line (www.stenaline.se) som har slagit sig ihop och samarbetar om bussresor från Malmö via färjan mellan Trelleborg och Sassnitz. En enkelbiljett för studenter kostar 339:- och för vuxna går den loss på 449:-. Bussen går på morgonen och sen eftermiddag är man framme i Berlin.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Båtresor, Berlin, Bussresor, Flygresor, Hotell, Tyskland och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *