Flygbiljetter till bra priser och billig internet på resan via portabel WiFi

Veckans Tips – Vecka 21, 2013

Den här veckan ska vi titta lite närmare på hur du kan flyga långt till förvånansvärt bra priser och hur du sedan kan hålla kontakt med hemmet via internet med riktigt låga kostnader.

Just den här tiden på året verkar många flygbolag vilja sälja biljetter till bra priser. Några exempel på detta är:

Thai flyger Boeing 777-300ER.

Passa på att utnyttja specialpriserna när Thai sätter in Boeing 777-300ER på Stockholm.

Thai Airways (www.thaiairways.se) introducerar en ny flygplanstyp – Boeing 777-300ER (www.boeing.com) från Stockholm i mitten av juli. Det nya planet har 348 platser, 24 stolar i Business klass och 18 stolar i Premium Ekonomi klass. Samtliga stolar i Business  och Premium Ekonomi blir fällbara till fullt horisontellt läge, alltså 180 grader. I ekonomiklass har 306 har individuella skärmar med så kallat ”on demand” innehåll. För att få fart på bokningen i det nya planet har man specialpris på Premium Ekonomi till Bangkok från mitten av augusti, men tyvärr upphör det lagom till höstlovet…

Lufthansa (www.lufthansa.com) satsar också på att fylla sitt modernaste plan – världens största passagerarplan – Airbus A380 (www.airbus.com). Med dem kan du flyga till exempelvis Miami för 4 799:-, Johannesburg för 5 349:- och Singapore för 4 499:- under tiden 27 oktober till 28 februari nästa år. Men du måste raska på och boka före 28 maj för att få de riktigt bra priserna.

Swiss (www.swiss.com) satsar på affärsresenärerna och har under tiden 2 juni – 2 september businesspriser från Stockholm till New York som är ungefär hälften av SAS priser.

ZTE MF60 MiFi Hotspot.

Större än så här är inte den portabla WiFi-routern.

När du väl är på plats någonstans långt borta vill du säkert ha kontakt med omvärlden för en vettig peng också. Nu har det kommit en lösning som jag tycker verkar rätt tilltalande. Det är Holiday Phone (www.holidayphone.se) som lanserar det de kallar Mobil WiFi Hotspot. Det är helt enkelt en bärbar batteridriven 3G-router som laddas med ett kort för det land du ska resa till. Routern fungerar precis som en vanlig WiFi-router du har hemma och med andra ord kan hela familjen koppla upp sig på den. Själva routern kostar just nu 799:-.

Här har du några prisexempel: Ett kort som funkar 30 dygn i Italien, Irland, Hong Kong, Storbritannien, Sverige och Irland samt ger dig 10 GB data kostar 399:-. Vill du ha begränsad mängd data i samma länder under en månad kostar det 699:-. 30 dygn i Spanien med 1 GB per dygn kostar 249:-. Thailandsresenärer kan köpa en månads obegränsad surf för 84:-, vilket ju är bra mycket billigare än man kan få det för hemma! Själv ska jag försöka testa den här nya lösningen i Tyskland nästa vecka.

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Flygresor och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Flygbiljetter till bra priser och billig internet på resan via portabel WiFi

  1. jimmy graf skriver:

    Hej! Jag letar efter en flygbiljett till kapstaden. vill flyga kring 5/1-14. Förstår inte hur jag söker flyg?
    Tacksam för hjälp. mvh Jimmy.
    Tel 0733-728203

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *