Långresa till Barcelona (Lissabon, Portugal – Ateca, Spanien, 25/8, 2017)

På väg över floden på Vasco da Gama Bridge i Lissabon.

På väg över floden på Vasco da Gama Bridge i Lissabon.

På fredag morgon var det dags att lämna Lissabon för transfer till Barcelona. Eftersom det är 120 mil bestämde jag mig för att dela resan i två etapper.

När jag började tröttna på att köra och kurrandet i magen ökade i intensitet svängde jag av från den utmärkta motorvägen till en mack för att i lugn och ro kunna leta efter ett hotell, ett uppdrag som har blivit otroligt mycket enklare med hjälp av de olika hotellbokningsapparna. Själv använder jag för det mesta www.booking.com, främst för att jag lärt mig exakt hur den funkar och jag numera har hittat egna sätt att snabbt selektera och jämföra hotell.

Massiv hotellfasad på Hotel Castillo de Ateca.

Massiv hotellfasad på Hotel Castillo de Ateca.

Som vanligt gick det otroligt smidigt. Jag markerade på kartan var jag ville söka och sedan dök de lediga hotellen i omgivningen upp. Efter ett snabbt svep och koll på vilka hotell som också serverade middag bestämde jag mig för Hotel Castillo de Ateca (www.elcastillodeateca.com). Det är precis vad det låter som, ett hotell som ligger i det gamla kastellet.

Efter ett klick på appen fick jag vägledning ända fram till parkeringen, och det var nog tur, för en del av gränderna skulle jag inte vågat köra in i utan navigationsröstens uppmuntran. Bilen varningssystem för när man är för nära hinder tjöt nästa oavbrutet genom hela byn…

Jag har nog aldrig sett ett hotell med en så massiv fasad, men trots avsaknaden av fönster är det riktigt häftigt och dessutom betalar jag bara 69 Euro för ett rum med frukost!

Innergården blev tillflykt när vindarna blev för starka.

Innergården blev tillflykt när vindarna blev för starka.

Till middagen valde jag rena råvaror med så lite kockpyssel som möjligt. Förrätten var en fräsch grönsallad med valnötter, en rejäl bit getost och aningen balsamvinäger, till huvudrätt en ordentlig entrecote som sprungit förbi en het stekpanna serverad med några bitar flortunn, hastigt stekt potatis och till sist en mousse på ortens choklad. Allt utmärkt och till en kostnad av 20 Euro inklusive vin och vatten.

En oväntad krydda till middagen blev den front som plötsligt svepte in över terrassen där vi satt. Först var det bara kul med bortblåsta servetter och fladdrande dukar, men när vinflaskorna började blåsa i golvet var det inte lika roligt längre och alla fick snabbt dra sig tillbaka till innergården i kastellet.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Historia, Hotell, Mat och Dryck, Spanien och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *